Golden State slaví! Warriors vyhráli v Clevelandu a ovládli NBA

Cleveland - Basketbalisté Golden State Warriors vyhráli v šestém finálovém utkání play off NBA na palubovce Clevelandu Cavaliers a díky čtvrté výhře v sérii se můžou radovat z titulu šampiónů letošního ročníku slavné basketbalové soutěže.

Ani další znamenitý výkon hvězdného LeBrona Jamese nepomohl basketbalistům Clevelandu k prodloužení série na sedm utkání. Cavaliers tak nedokázali proměnit ani svou třetí finálovou účast ve finále ve vítěznou trofej.

Golden State totiž má ve svých řadách Stephena Curryho a Andre Iguodalu. Ti v šestém pokračování finálového dramatu zaznamenali každý po pětadvaceti bodech a stali se strůjci čtvrté výhry Warriors. LeBron James sice oba borce přestřílel, nasázel do koše Golden State dvaatřicet bodů, ale prohře nezabránil.

Hosté se do svého soupeře pustili hned od úvodu. Po první čtvrtině utkání vedli nad domácími rozdílem třinácti bodů 28:15 a zdálo se, že si čtvrtý titul v historii už nenechají ujít. Ve druhém dějství však Cleveland zabojoval a dokázal snížit na rozdíl pouhých dvou bodů.

Ve třetí části však Warriors převzali kontrolu nad průběhem zápasu. Ke skvělým výkonům se rozehráli právě Curry a Iguodala, který byl po zápase vyhlášen nejlepším hráčem soutěže. Před poslední čtvrtinou základní hrací doby vedli hosté o dvanáct bodů a mohli jít do čtvrté čtvrtiny relativně v klidu.

Cavaliers však ještě dokázali zabojovat, v posledních minutách mohutně dotahovali, ale na obrat už nedosáhli.

LeBron James tak na své dva tituly, které získal v dresu Miami, nenavázal. Malou náplastí mu může být aspoň další zápis do historických statistik. Právě v posledním finálovém zápase totiž vsítil svůj pětitisící bod ve vyřazovacích bojích.

Zařadil se tak po bok legend, jakými jsou Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Bryant, Shaquille O´Neal a Tim Duncan. Ve třiceti letech je navíc nejmladším hráčem, kterému se této mety podařilo docílit.

Související

Kyrie Irving, autor: Erik Drost

Společnost Nike ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Irvingem

Společnost Nike definitivně ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Brooklynu Kyriem Irvingem. Už minulý měsíc americký oděvní gigant v reakci na Irvingovu propagaci filmu obsahujícímu antisemitské názory spolupráci přerušil a zrušil plány na vydání bot z jeho speciální edice.
NBA

Sezona NBA by se měla rozběhnout 30. července

Sezona basketbalové NBA přerušená koronavirovou pandemií by se mohla rozběhnout 30. července, o den dříve, než se očekávalo. Uvedla to americká televizní stanice ESPN, důvod kosmetické úpravy termínu nespecifikovala.

Více souvisejících

NBA

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy