Sébastien Loeb na Rallye Monte Carlo 2015 s vozem DS 3 WRC

Praha - Devítinásobní mistři světa a sedminásobní vítězové Rallye Monte Carlo Sébastien Loeb a Daniel Elena se objeví za volantem vozu DS 3 WRC na startu Rallye Monte Carlo, úvodního závodu mistrovství světa 2015. Tento jejich jednorázový start v rámci nejprestižnější rallye doprovází vytvoření značky DS.

WRC, probíhající od Švédska přes Argentinu po Austrálii, představuje bezpochyby největší výzvu současného automobilového sportu, už kvůli rozmanitosti terénu a klimatických podmínek, se kterými jsou jezdci a vozy konfrontováni. DS 3 WRC má na kontě dva světové tituly a 23 vítězství, což je nejvíc ze všech vozů, které se v současnosti účastní WRC. Kalendář nové sezóny otevírá na jihovýchodě Francie legendární závod Rallye Monte Carlo (19.–25. ledna).

Do závodu o Pohár konstruktérů značka přihlásila dva vozy DS 3 WRC, za jejichž volantem usedne posádka Kris Meeke / Paul Nagle (potvrzená na celou sezónu) a posádka navrátilců Sébastien Loeb/Daniel Elena, kteří již v této rallye zvítězili sedmkrát! Výzvu vrátit se na trať tohoto závodu přijali více než rok po ukončení své společné kariéry.

Francouzsko-monacká dvojice bude moci na trati Rallye Monte Carlo, která je často nepředvídatelná kvůli počasí, využít své bohaté zkušenosti. Sébastien a Daniel, kteří tváří v tvář této výzvě cítí pokoru i nadšení, jistě potěší obrovské množství fanoušků, kteří doufali v jejich návrat!

KOMENTÁŘE

Yves Bonnefont, generální ředitel značky DS: „Když jsem dnes týmům oznámil, že na startu Rallye Monte Carlo usednou za volant Sébastien Loeb a Daniel Elena, všech se zmocnilo obrovské nadšení! Je to vynikající příležitost, jak podpořit vytvoření značky DS jako samostatné prémiové značky."

Yves Matton, ředitel týmu Citroën Racing: „Sébastien a Daniel jsou se sedmi vítězstvími nesporně největšími odborníky na tento závod a jsem si jistý, že budou za volantem vozu DS 3 WRC, který prošel řadou technických úprav, obrovskou konkurencí pro ostatní. My i naši partneři Total a Abú Dhabí jsme hrdí, že se oba do Monte Carla vrací."

Sébastien Loeb: „Když jsem dostal nabídku zahájit mistrovství světa v rallye 2015 za volantem vozu DS 3 WRC, ani na vteřinu jsem nezaváhal. Pro mě i Daniela je Monte Carlo jeden z našich nejoblíbenějších závodů. Nemůžeme se dočkat, až to zase zažijeme: nádherné silnice, adrenalin při výměně pneumatik, slavnostní atmosféru u trati rychlostních zkoušek... A navíc ta čest doprovázet DS při psaní nové kapitoly její historie. S vozem DS3 WRC, kterému jsem na začátku dal přezdívku „malý tryskáč", mám hodně dobrých vzpomínek; doufám, že se k nim přidá i vzpomínka na Rallye Monte Carlo 2015. Pro mě je to samozřejmě osobní výzva, protože jsem v této disciplíně už více než rok nezávodil. Za několik dnů budu stát na startu Rallye du Var, takže zase navážu s vozem kontakt. Pak jsme našli pár mezer v mém pracovním kalendáři, abych se mohl účastnit testovacích jízd. Možnost vrátit se v době přestávky FIA WTCC do světa rallye mi dělá obrovskou radost!

Související

Více souvisejících

Sebastien Loeb Rally Daniel Elena

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

Na Rudém náměstí proběhla tradiční vojenská přehlídka. Zabráníme globálnímu konfliktu, řekl Putin

Na Rudém náměstí v Moskvě se dnes konala tradiční vojenská přehlídka oslavující vítězství nad nacistickým Německem. Letos ji provází nepříznivé počasí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy