Hanika vyjel na Sachsenringu první řadu! Stejně jako posledně

Karel Hanika nepřestává překvapovat. Na Sachsenringu v sobotu v kvalifikaci Velké ceny Německa obsadil třetí místo, stejně jako naposlady v Assenu a do nedělního závodu Moto3 vystartuje z první řady! Druhý český jezdec Jakub Kornfeil skončil osmnáctý.

Kvalifikace třídy Moto3 byla skvělou podívanou pro české fanoušky, protože Karel Hanika předvedl skvělý výkon a do zítřejšího závodu odstartuje z první řady. To je už podruhé v řadě.

Z prvního místa odstartuje Danny Kent z týmu Leopard Racing. Danny opět od začátku kvalifikace patřil mezi nejrychlejší a zajížděl okamžitě rychlá kola. Ve svém devátém kole zajel čas 1:26,420 a ostatní soupeře nechal za sebou o více než půl vteřiny. Bohužel v dalším kole spadl v 6. zatáčce, když se mu smeklo přední kolo. V této zatáčce předjížděl pomalejšího Maxe Kapplera, kterého padající Kent smetl a oba dva skončili v kačírku. Oba dva jsou nezraněni, ale na trať už se ani jeden z nich nevrátil.

Jakubovi Kornfeilovi se moc nedařilo. Začal svým 24. místem z tréninků, ale nedokázal se až tak výrazně zlepšit a stále byl až ve třetí desítce. Ve druhé polovině kvalifikace se posunul na 15. místo, ale poté se propadl na 18. příčku. Zítra musí Kuba dobře odstartovat a udržet se v přední skupině, aby dokázal zajet slušný výsledek.

Výsledky kvalifikace: 1. Kent (Brit.) 1:26,420 2. Bastianini (It.) +0,519 3. Hanika (ČR) +0,521 4. Quartararo (It.) +0,548 5. Vazquez (Šp.) +0.585 6. Locatelli (It.) +0,710

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP Karel Hanika (motocyklový závodník)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy