Kornfeil dojel v Malajsii šestý, Hanika nedojel. Rossi dostal trest

Sepang - Jakub Kornfeil si připsal další várku bodů do klasifikace seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. V dramatické Velké ceně Malajsie ve třídě Moto3 vybojoval šestou příčku, když za vítězným Oliveirou zaostal jen o půl sekundy. Karel Hanika závod nedokončil.

Kornfeil vystartoval do závodu ze čtvrtého místa, na které se posunul po penalizaci několika závodníků z původně páté kvalifikační příčky.

Český jezdec se od počátku držel v šestičlenné vedoucí skupině a v průběhu třetího kola závodu na okruhu v Sepangu se dokonce na chvíli prokousal do jejího čela.Postupně se na nejlepší šestici dotáhli další závodníci, mezi nimiž byl i druhý český závodník Karel Hanika. Ten ale v sedmém kole z průběžné desáté příčky spadl a závod pro něj skončil.

Závod byl nakonec dramatický až do posledních metrů. Z vítězství se raduje Miguel Oliveira, který porazil druhého Brada Bindera o pouhých 0,089 s. Našlapané to bylo i za nimi. Třetí skončil se ztrátou necelých dvou desetin na Bindera Jorge Navarro, Kornfeila dělilo na šestém místě od stupňů vítězů 46 setin sekundy.Už dnes mohl mistrovský titul slavit Danny Kent, k tomu by ale potřeboval dojet nejhůře na pátém místě. Skončil však sedmý a vítězný Oliveira se dotáhl v celkovém pořadí na rozdíl 24 bodů. Kornfeil je se ziskem 73 bodů třináctý, Hanikovi patří se 43 body sedmnácté místo.

V nejsilnější kubatuře MotoGP potvrdil vynikající formu posledních týdnů Dani Pedrosa ze Španělska. Před posledním závodem se na čele celkového pořadí udržel Ital Valentino Rossi, jemuž za dva týdny ve Španělsku bude stačit dojet jedno místo za domácím Jorge Lorenzem, aby získal jubilejní desátý titul mistra světa.

V kategorii Moto2 získal v Sepangu prvenství francouzský závodník Johann Zarco.

Poslední závody letošního mistrovství světa se pojedou 8. listopadu ve Španělsku.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP Jakub Kornfeil

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 3 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 16 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy