Českého závodníka Lukáše Peška vyhodili ze stáje Matteoni

Řím - Tým Matteoni Racing se rozhodl nahradit českého jezdce Lukáše Peška, který v mistrovství světa silničních motocyklů závodil ve třídě Moto2, Kolumbijcem Santiagem Hernandezem. Zprávu přinesly ve středu webové stránky týmu.

Pešek tak nepojede víkendovou Velkou cenu Aragonu. "Je nám líto, že jsme museli učinit toto rozhodnutí," řekl šéf týmu Massimo Matteoni. "Ale absence jeho výsledků vážně ohrožuje šance týmu na obnovení klíčových sponzorských smluv a zajištění budoucnosti týmu," dodal Matteoni. Pešek je na 31. místě průběžného hodnocení třídy Moto2, letos získal pouze pět bodů.

Související

Lukáš Pešek se vrací do MotoGP

Lukáš Pešek se vrací do MotoGP

Terni – Čeští fanoušci mistrovství světa silničních motocyklů mají další důvod k radosti. Tým IodaRacing totiž na svých oficiálních stránkách potvrdil, že podepsal smlouvu s českým jezdcem Lukášem Peškem, jenž bude v jejich barvách závodit v novém ročníku.
Lukáš Pešek

Pešek je po testech ve třídě Supersport spokojený

Cartagena - Český motocyklový závodník Lukáš Pešek, který bude v nové sezoně členem formace ProRace a zúčastní se mistrovství světa třídy Supersport, poprvé testoval novou techniku a s výsledky byl spokojený. Jeho vyjádření přinesl server Bikeracing.cz.

Více souvisejících

Lukáš Pešek MotoGP

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Polská policie

Čech se dopustil rasistického útoku v Polsku. Hrozí mu vězení

Český občan skončil v rukou polských policistů kvůli rasistickému útoku na Afričana na nádraží v Katovicích. Muž měl přiznat vinu a zůstává pod dohledem policie do té doby, než bude případ vyřízen. Incident neunikl pozornosti polských celostátních médií. 

před 4 hodinami

SK Slavia Praha, stadion v Edenu

Staněk bude po zranění na Euru chybět Slavii několik měsíců. S ramenem musí na operaci

Brankář reprezentace i pražské Slavie Jindřich Staněk po návratu z fotbalového Eura, na němž Češi nedokázali postoupit ze skupiny do vyřazovací fáze, podstoupil magnetickou rezonanci ramene, které si vykloubil při závěrečném zápase ve skupině s Tureckem (1:2). Z ní vyšlo najevo, že Staněk bude Pražanům na začátku sezóny chybět, a to hned několik měsíců. Informoval o to klubový web pražské Slavie.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

U Nových Zámků na Slovensku se srazil vlak jedoucí z ČR s autobusem. (27.6.2024) Prohlédněte si galerii

Tragická nehoda autobusu a vlaku na Slovensku: Dopravce se zastal strojvedoucího

Slovenský železniční dopravce ZSSK se zastal strojvedoucího vlaku, který ve čtvrtek smetl autobus u Nových Zámků. Firma vyloučila jeho pochybení, podle mluvčího spolupracuje s vyšetřovacími orgány na objasnění příčin tragické události. Nehodu nepřežilo sedm lidí, dalších pět osob utrpělo zranění. 

před 6 hodinami

Pavel Žáček, český novinář, historik, státní úředník a politik, v letech 1989–1991 šéfredaktor časopisu Studentské listy, 1998 první náměstek ředitele Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu, 2001–2003 člen Rady České televize, 2007–2010 zmocněnec vlády ČR, zakladatel a první ředitel ÚSTR a Archivu bezpečnostních složek, od října 2017 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, zvolen jako nestraník za ODS.

Budování vládní politiky paměti je nebezpečná cesta

Pod Úřadem vlády ČR má v brzké době vzniknout Rada vlády pro paměťovou agendu. Dvacetičlenný poradní orgán složený z politiků, veřejně činných osob i odborníků má mimo jiné definovat „koncepční přístup“ k historické paměti v České republice a promlouvat do rozdělování financí na projekty, které mají bránit „hybridnímu a revizionistickému zneužívání historie“. Za touto nekonkrétní, avšak záměrně vyhrocenou frází se skrývá snaha posílit závislost výkladu moderních českých dějin na pohledu aktuálně vládnoucí politické garnitury. V praxi se vytváří nebezpečný nástroj, který se nakonec může obrátit i proti záměrům jeho současných iniciátorů.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

"Jsme totálně v..." Demokraté řeší po předvolební debatě nahrazení Bidena, sponzoři neskrývají frustraci

První předvolební debata mezi prezidentem USA Joem Bidenem, demokratickým kandidátem, a jeho republikánským předchůdcem Donaldem Trumpem oživila úvahy o možnosti výměny Bidena jako kandidáta. Někteří dárci a sponzoři demokratů začali po debatě zvažovat záložní plány a volají po jeho nahrazení, stejně jako členové strany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy