Německá reprezentace bude mít nového kouče. Po ostudě s Japonskem skončil Hansi Flick

Během probíhající kvalifikace na mistrovství Evropy, které se coby pořadatelská země neúčastní, se Německo ocitá ve fotbalové krizi, když jeho reprezentace nyní hledá nového trenéra. Ten dosavadní Hansi Flick skončil po víkendové porážce s Japonskem 1:4. Připomeňme, že v Německu evropský šampionát začne již příští rok v červnu.

Hansi Flick byl koučem německého fotbalového národního A-týmu v září roku 2021, kdy se stal nástupcem Joachima Löwa. Od Flicka se čekal výraznější úspěch už na loňském mistrovství světa v Kataru, tam ale Němci skončili překvapivě už ve skupině. Nicméně, i tento špatný výsledek tehdy ještě ustál.

Během letošního kalendářního roku se pak Němcům pod Flickovým vedením vůbec nedařilo, když ze šesti dosavadních zápasů vyhráli pouze jediný. Navíc z posledních tří zápasů vzešlo pro Němce nelichotivé celkové skóre 1:7. Proto se tak nakonec nelze divit tomu, že se vedení německého svazu odvolat vedle osmapadesátiletého Flicka i jeho dva asistenty Marcuse Sorga a Dannyho Röhla.

"Ve vedení jsme se shodli, že národní tým po posledních neuspokojivých výsledcích potřebuje nový impulz. Pro mě osobně to bylo dosud nejtěžší rozhodnutí ve funkci," uvedl ke svému rozhodnutí Bernd Neuendorf, šéf německého fotbalového svazu a pokračoval: "Ale před blížícím se domácím mistrovstvím Evropy potřebujeme tým nabít optimismem a sebevědomím."

I proto by nejradši německý svaz oznámil jméno nového kouče národního týmu co možná nejrychleji. V úterním přípravném zápase s Francií pak Německo vedla dočasná trojice Rudi Völler, Hannes Wolf a Sandro Wagner.

K Hansimu Flickovi pak dodejme, že před nástupem do reprezentace působil jako hlavní trenér Bayernu Mnichov, se kterým byl úspěšný, když s ním v roce 2020 vyhrál Ligu mistrů. U reprezentace pak Flick působil v letech 2006 až 2014 coby asistent trenéra Joachima Löwa. Podílel se tak na stříbru z mistrovství Evropy 2008 a na zlatu z mistrovství světa 2014.

Související

Více souvisejících

Německo Fotbal

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 10 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy