Triatlonista zaspal na závod, na který rok trénoval. Sponzoři zuřili

Somerset - Celý rok se triatlonista Jody George připravoval na ironmanský závod. Měl plnou podporu přátel, rodiny a sponzoři mu posílali dary a příspěvky. Když ale nadešel den D a hodina H, triatlet nebyl na startu. Proč? Zaspal.

Čtyřiatřicetiletý triatlet obětoval přípravě na ironmanský závod Challenge Weymouth Triathlon hodně. V den závodu mu zazvonil budík ve tři ráno, Jody ho ale zamáčkl a nenastavil volbu opakovaného buzení. Jody se na ironmana připravoval i kvůli tomu, že triatlonem vybíral peníze na vzdušnou ambulanci v Devonu a Somersetu, jenže když se vzbudil před šestou, bylo mu okamžitě jasné, že start nemůže stihnout.

"Nastavil jsem si alarm na telefonu na tři hodiny ráno. Zazvonil, ale zamáčknul jsem ho, jako to normálně dělám. Problém ale byl v tom, že jsem na budíku nenastavil nový čas buzení. Znovu jsem usnul a potom budík zazvonil až za pět minut šest," řekl George. Přiznal, že moment, kdy si uvědomil, že zaspal závod, byl jeden z nejhorších v jeho životě.

"Byl jsem v absolutním šoku. Šel jsem dolů, uvařil si šálek čaje a řekl mé snoubence, že je hotovo, že nezávodím. Řvala na mě a nadávala, já byl v šoku ještě několik dní. Trvalo mi dva nebo tři dny, než jsem se z toho psychicky dostal a byl schopný o tom vůbec mluvit. Pořád jsem ale na sebe naštvaný. Musel jsem se omluvit všem, kteří mě podporovali, kteří mě sponzorovali a obdarovávali," popisoval George své pocity.

Jody musel tuto nepříjemnou situaci přiznat svým přátelům a rodině, kteří ho podporovali stovkami liber. Omluvu uveřejnil i na své webové stránce, přes kterou bylo možné posílat sponzorské dary. "Chci se omluvit všem, kteří mě přes tuto stránku podporovali. Ráno jsem nestihl start závodu a všechny vás zklamal. Pokud byste chtěli vrátit své příspěvky, dejte mi prosím vědět. Moc se omlouvám, Jody."

Protože chtěl ale nějakým způsobem svůj skutek odčinit, uspořádal další triatlon v blízkosti svého domu v Somersetu. Po startu v půl sedmé ráno absolvoval plaveckou část v řece Sowy, ujel na kole požadovanou vzdálenost a nakonec zaběhl maraton kolem vesnice Burrowbridge, kde triatlon po 14 hodinách dokončil. Příběh měl nakonec šťastný konec, nikdo nechtěl vrátit peníze a Jody tak pro ambulanci vybral více než tisíc liber.

Související

Seina v Paříži, ilustrační fotografie.

Průšvih na spadnutí. Může Seina za bakteriální infekci u triatlonistky?

O čistotě pařížské řeky Seiny se toho už před samotnými Hrami namluvilo spoustu. Existovaly oprávněné obavy, zda se v ní budou moct uskutečnit triatlonové závody. Ještě během her, zvlášť po deštích, se pokaždé bral vzorek z řeky, aby následně pořadatelé posoudili, zda je řeka způsobilá k tomu, aby se v ní závody mohly uskutečnit. Uskutečnily se, zřejmě však nikoliv bez následků. Po závodě žen se smíšeného štafetového závodu nemohla zúčastnit Belgie, protože Claire Michelová skončila s bakteriální infekcí v nemocnici. 

Více souvisejících

triatlon Jody George (triatlonista)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Recep Tayyip Erdogan

Turecko se odklání od Západu? Chce prohlubovat vztahy s Východem

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve středu na fóru v Ankaře prohlásil, že Turecko bude nadále rozvíjet vztahy s Východem, a to i přesto, že v zahraniční politice zůstává orientováno na Západ. Zdůraznil, že svět už není "černobílý" a Ankara nemusí spolupracovat pouze s jednou stranou.  

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Vladimir Putin

Rusko oficiálně zahajuje partnerství s Íránem

Ruský prezident Vladimir Putin přijal návrh na podepsání dohody o strategickém partnerství s Íránem, který mu předložilo ruské ministerstvo zahraničních věcí. Uvedl to server Times of Israel.

před 10 hodinami

Autobus po nehodě v Karlových Varech sjel do kolejí. Na místě jsou zranění, vlaky nejezdí

Autobus ve čtvrtek ráno po nehodě v Karlových Varech sjel na železniční trať a poškodil ji. Na místě jsou zranění, podle dostupných informací jde o 17 osob. Na místě zasahují složky záchranného systému. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy