OH 2016: Představují se i moderní pětibojaři. V šermu skončil Svoboda osmý, Kodedová desátá

Rio de Janeiro - Do Letních olympijských her v Riu de Janeiro vstoupili první šermířskou disciplínou i moderní pětibojaři. Nejprve se představily ženy a tedy i čeeská reprezentantka Barbora Kodedová, jež nakonec v šermu skončila na desátém místě. Následně šermovali i muži a tam má Česko hned dvojí zastoupení Davida Svobodu, obhájce olympijského zlata z Her v Londýně, a Jana Kufa. Zatímco Kuf se po šermu umístil na třinácté příčce, Svoboda uzavírá první desítku.

Zatímco soutěž žen pokračuje další disciplínou a to plaváním už v pátek, muži budou pokračovat po dni volnu (novince mužského moderního pětiboje) až v sobotu. I ženský moderní pětiboj má pro tyto hry ve svém itineráři novinku a to tzv. bonusové kolo v šermu, které navazuje na zmiňované plavání. Poté pak budou ženy absolvovat parkúr a během se střelbou.

Co se týče Davida Svobody, tak ten měl na planši následující bilanci: 21 vítězství a 14 proher. Na jeho konto mu tak proto přistálo 226 bodů. To Jan Kuf, který v červenci vyhrál celé mistrovství Evropy v Sofii s kordem v ruce dokázal devatenáctkrát vyhrát a šestnáctkrát prohrát a proto tak získal 214 bodů. Vítězem šermířské části se stal Alexandr Lesun z Ruska (28 výher a 7 proher), jenž získal celkem 268 bodů. Těch ještě navíc může být víc, jelikož dostane možnost ještě v tzv. diváckém bonusovém kole pod otevřeným nebem. Výsledky z této klasické soutěže by se ale nijak výrazně měnit neměly.

Po ženské šermířské klasické soutěži se nachází česká reprezentantka Kodedová, pro níž je to olympijská premiéra, na desátém místě s 220 body (20 výher a 15 proher).

Související

Box (ilustrační foto)

Některé boxerské zápasy na olympiádě v Riu byly zmanipulované, tvrdí McLaren

Vyšetřovatel Richard McLaren se ve čtvrtek nechal slyšet, že některé boxerské zápasy na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiro před pěti lety byly zmanipulované. Tento kanadský vyšetřovatel byl letos v červnu pověřen Mezinárodní boxerskou organizací AIBA, aby možné ovlivňování výsledků boxerských zápasů z roku 2016 prošetřil.
XXXI. letní olympijské hry 2016 v Riu

Olympiáda byla podplacená. Bývalý guvernér přiznal korupci

Bývalý guvernér státu Rio de Janeiro Sérgio Cabral u soudu přiznal, že si kupoval hlasy členů Mezinárodního olympijského výboru před volbou dějiště her v roce 2016. Úplatky v celkové výši dva miliony dolarů podle něj byly pro devět členů MOV, mimo jiné pro legendárního ukrajinského tyčkaře Sergeje Bubku a ruského plavce Alexandera Popova. Oba obvinění odmítli a budou se bránit právní cestou.

Více souvisejících

Olympijské hry 2016

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 15 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy