Český pokerový milionář Staszko: Žádosti o půjčku se hrnou, o sňatek ještě ne!

Praha - Pětatřicetiletý rodák z Třince Martin Staszko si užívá pocit z téměř sta milionů korun, které vyhrál minulý týden ve finále Světové pokerové série v Las Vegas, i pocitu nové hvězdy českého sportu. Žádné velké investice ovšem neplánuje, i nadále chce zůstat věrný bytu v panelovém domě.

Takový mediální zájem ještě Staszko nezažil. Na tiskové konferenci na pražském Smíchově na něj v pondělí čekalo zhruba 30 novinářů, sympatický muž z Třince se ale zaskočit nenechal. Odpovídal v klidu a často se usmíval. Jak by také ne, když ve Světové pokerové sérii za sebou nechal téměř sedm tisíc soupeřů. Překonal ho jen Němec Pius Heinz.

Tomu pomáhal v přípravě agent FBI, své rádce vyhledal i Staszko. "Spolupracoval jsem se svým dobrý kamarádem Adamem Chalupníčkem z Brna. Je to psycholog, pomáhal mi studovat lidi a jejich chování," prozradil hvězdný hráč mezinárodní pokerové scény.

Studoval strojní vysokou školu a naposledy pracoval jako vedoucí výroby v jedné automobilce. Před rokem a půl zde ale skončil a začal se naplno živit kartami. "Měl jsem dobrou práci, ale časově náročnou. A kombinovat civilní zaměstnání s pokerem se prostě nedá. Když to chcete dělat na sto procent, musíte si vybrat," poznamenal Staszko, jenž se čím dál oblíbenějšímu karetnímu sportu začal věnovat před čtyřmi a půl lety, kdy ho přestaly bavit šachy.

A do své nové záliby se ponořil vskutku naplno. "Později jsem se jí věnoval i pět dnů v týdnu od 5 do 15 hodin denně. Je to podobné jako normální práce," konstatoval s tím, že ve stolních či karetních hrách vždy dominoval a nepochyboval o tom, že prorazí i v pokeru. "Věřil jsem, že budu úspěšný. Už když jsem skončil v zaměstnání, měl jsem za sebou nějaké slušné výhry. Když dodržujete určitou strategii, nepodstupujete žádné riziko. Tušil jsem, že budu ziskový hráč," pochlubil se.

Životního úspěchu ale dosáhl až minulý týden v Las Vegas. "Už mi gratulovalo obrovské množství lidí. Přišlo mi tak 400 smsek, strašně telefonátů, stovka mailů... Před tiskovkou mi blahopřála i starostka Třince a zvala mě na radnici," řekl Staszko a dodal: "Co se nyní kolem mě děje, jsem ještě nezažil. Když už dávám miliontý rozhovor, trochu mi to vadí, ale věřím, že jsem na to připraven a ten zájem zvládnu."

Samozřejmě se mu ozvali i ti, kteří by z nezadaného milionáře chtěli něco "vytřískat". "Už mi někteří psali, že by chtěli půjčit peníze. Já jen doufám, že lidí, co mě budou podobným způsobem otravovat, moc nebude," hořce se pousmál. "Zato nabídka k sňatku mi nepřišla ještě žádná, pořád na ni čekám... A co by moje budoucí žena měla mít? No, hlavně by měla být trochu pěkná," rozesmál se.

Související

Poker

Čech vyhrál v pokeru 68 milionů. Ve finále rozdrtil Němce i Američana

V přepočtu 67,8 milionu korun vyhrál v neděli v pokeru na evropském turnaji v Rozvadově na Tachovsku Čech Martin Kabrhel. Je to podle pořadatelů akce druhá nejvyšší česká výhra po 98 milionech, které v roce 2011 získal Martin Staszko na turnaji v Las Vegas. Kabrhel ale nynějším vítězstvím překonal Staszka na první příčce českého žebříčku celkových turnajových výher. Dnes to oznámil mluvčí kasina King's Resort Rozvadov Jaroslav Holý, kde se turnaj konal.
Poker

Němci zatkli pokerové podvodníky

Drážďany - Němečtí policisté dnes provedli v sedmi spolkových zemích zátah na pokerové podvodníky. Zadrželi šest lidí a zabavili velké množství důkazního materiálu, jednu střelnou zbraň a omamné prostředky, informovala dnes agentura DPA.

Více souvisejících

Poker

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 8 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 8 hodinami

před 10 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy