Daniel Landa se utká s legendou thajského boxu! Riku Immonen mu složil poklonu

Praha - Souboj roku! I tak by se dal nazvat boj, který čeká zpěváka Daniela Landu (45). Zatímco on nemá z ringu žádné zkušenosti, jeho soupeř, finský bijec a legenda thajského boxu Riku Immonen (40) má za sebou čtyřicet šest zápasů, z toho třicet sedm výher a pět drtivých knockoutů.

A i když si zpočátku možná myslel, že si nezkušeného Landu dá k svačině, po zhlédnutí tréninkového videa Daniela Landy opravil názor.

Když se Riku Immonen poprvé dozvěděl, že se 12. června v rámci GIBU FIGHT NIGHT v pražské Tipsport aréně utká s Danielem Landou, zajímalo ho hlavně, kolik má za sebou profi zápasů, kolik výher a kolik knockoutů. Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že se proti němu, protřelému profíkovi, postaví nezkušený zpěvák bez jediného profi zápasu. A i když si zpočátku myslel, že v Praze nebude muset využít snad ani desetinu svého umu, po zhlédnutí několika Landových videí z ringu opravil názor.

„Musím vám říct, že ten Landa má velmi silné údery a kopy." napsal svým fanouškům na sociální síti facebooku Immonen. I z jeho dalších komentářů je cítit respekt. „Uvidíme, jestli moje hlava vydrží ty háky." napsal několik dní předtím Fin, který je přesto favoritem zápasu. I když se Landa posledních šest týdnů v Thajsku připravoval na svůj životní zápas, zkušenosti z ringu, které má Immonen, za šest týdnů rozhodně nestihl nasbírat.

Již 12. června ale bude jasné, jestli vyhraje zkušený Fin, nebo houževnatý Landa, pro kterého neexistuje nesplnitelný cíl. Landa ovšem s úsměvem tvrdí, že pro něj je výhra vůbec k zápasu nastoupit.

Související

Box (ilustrační foto)

Některé boxerské zápasy na olympiádě v Riu byly zmanipulované, tvrdí McLaren

Vyšetřovatel Richard McLaren se ve čtvrtek nechal slyšet, že některé boxerské zápasy na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiro před pěti lety byly zmanipulované. Tento kanadský vyšetřovatel byl letos v červnu pověřen Mezinárodní boxerskou organizací AIBA, aby možné ovlivňování výsledků boxerských zápasů z roku 2016 prošetřil.

Více souvisejících

Box Daniel Landa

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy