Operovali mu otevřené zlomeniny. Nyní je golfista Tiger Woods ve stabilizovaném stavu

Po úterní těžké autonehodě musel být golfista Tiger Woods hospitalizován s mnohačetným zraněním. Lékaři v losangeleské nemocnici Harbor-UCLA Medical Centre mu museli operovat otevřené zlomeniny a jak se nechal slyšet šéflékař Anish Mahajan, operátéři Woodsovi stabilizovali fraktury v horní a dolní části holenní a lýtkové kosti šrouby.

Poté, co Woods absolvoval chirurgickou operaci pravého bérce a kotníku, jak dále uvedl šéflékař Mahajan, byl legendární golfista ve stabilizovaném stavu a s lékaři pak na nemocničním lůžku komunikoval.

Připomeňme, že se ona autonehoda stala v úterý v sedm hodin ráno kalifornského času a to mezi obcemi Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes. Vůz známého amerického sportovce měl narazit do stromu a poté skončit mimo silnici tak, že se měl převrátit přes střechu. Právě Tiger Woods byl jediným účastníkem této nehody a policejní závěry hovoří o tom, že měl Wood jet zvýšenou rychlostí, přičemž není na silnici známka o tom, že by auto brzdilo.

Vše nakonec skončilo poničenou čelní stranou auta, jež nakonec skončilo vedle silnice na boku a s vystřelenými airbagy. Záchranáři museli pak Tigera Woodse z jeho vozu vystříhat. "Vnitřní prostor vozu byl ale naštěstí víceméně nedotčen. To mu dalo svým způsobem šanci přežít, protože tohle byla jinak smrtelná nehoda," uvedl ve svém prohlášení šerif Alex Villanueva.

Tato těžká autonehoda přišla v době, kdy se pětačtyřicetiletý golfista, jenž se může pyšnit hned 15 vyhranými majory, zotavoval po několikáté  operaci zad. Tentokrát ho trápil úlomek meziobratlové ploténky , jež mu tlačila na nerv.

Původně plánoval návrat na golfová hřiště již v polovině března, krátce před nehodou ale uvedl, že nestihne podle všeho ani dubnové Masters.

Související

Golf, ilustrační fotografie

Zlatá éra golfu končí? V USA se zavírají se stovky hřišť, hráče už netáhne

Ve Spojených státech hrají golf miliony lidí, od začátku tisíciletí ale jejich počet soustavně klesá. S tím se pojí i rušení golfových hřišť, ročně je to v průměru 200 greenů. Server francouzského deníku L'Humanité tento trend částečně vysvětluje orientací lidí na práci, kvůli které nemají čas na své záliby, ale také celkovými proměnami společnosti.
Tiger Woods

Legendární golfista Tiger Woods bojuje po vážné autonehodě o život

V Kalifornii se v úterý stala těžká autonehoda, jejíž účastnkem byla legenda mezi golfisty Tiger Woods. Jak informoval úřad ěerifa Los Angeles County, auto, ve kterém jel Tiger Woods, se mělo přetočit na střechu a sportovec musel být ze svého vozidla záchranáři vystříhán. Následně pak byl s mnohačetným zraněním nohou Woods převezen do nemocnice.

Více souvisejících

Golf Tiger Woods

Aktuálně se děje

před 20 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy