VIDEO: Selfie s Federerem? Fanoušek si pro něj doběhl přímo na kurt

Paříž - Pořadatelská služba na French Open selhala! Na Rogera Federera kvůli tomu čekalo po vítězném utkání pořádné překvapení. Na tenisový kurt vletěl fanoušek a chtěl si se švýcarským tenistou udělat fotku. Nenašel se nikdo, kdo by ho zastavil, a to Federer ostře kritizoval.

Celé se to seběhlo poměrně rychle. Fanoušek lehce přeskočil bariéru, a zatímco se Federer pakoval z kurtu se svými batohy, přiskočil k němu mladý výtržník s mobilem. Švýcara objal kolem ramen a chtěl si s ním pořídit populární „selfie". Federer mu chtěl zprvu vyhovět, než mu došlo, že tohle není úplně normální situace. Proto se začal dožadovat zásahu bodyguardů.

Ti už byli asi myšlenkami jinde, protože zaspali a zakročili až po chvíli. „Víte, ono to není jenom o tom být tam, stát u kurtu a nosit pěknou kravatu a sako," vyjádřil se po zápase Federer s rozhořčením v hlase. Rozhodně je to věc, která na kurt nepatří, a v první řadě jde o bezpečí tenistů. Příště to nemusí být fanoušek s mobilem. „Doufám, že z toho vedení turnaje vyvodí následky," dodal Švýcar.

Není to poprvé, co se Federerovi na Roland Garros něco takového přihodilo. Jistě má ještě v živé paměti incident z před šesti let, kdy hrál finále tohoto grandslamu. Tehdy na kurt vběhl poblázněný fanoušek s vlajkou Barcelony a baretem, který se pokusil Švýcarovi nasadit na hlavu. I tenkrát pořadatelské službě nějakou tu vteřinku trvalo, než zasáhla.

Není se tak čemu divit, že sedmnáctinásobný grandslamový vítěz apeluje na zlepšení ochrany tenistů. „Něco takového by se na kurtu Phillippe Chatriera nikdy nemělo stát," komentoval Federer incident. A nebál se připomenout situaci z roku 2009. „Zejména proto, že se mi to tady stalo již po druhé."

Zdroj: YouTube

Související

Lucie Havlíčková

Turnaj juniorek na Roland Garros ovládla sedmnáctiletá Lucie Havlíčková

Veliký úspěch si na letošním ročníku French Open připsala teprve sedmnáctiletá česká tenistka Lucie Havlíčková. Zatímco ženám-seniorkám se letos na pařížské antuce příliš nedařilo a nikam daleko nepostoupily, to českým juniorkám se dařilo náramně. Vše to pak vyvrcholilo sobotním finále, ve kterém zmiňovaná Havlíčková vyhrála dvakrát 6:3 nad Argentinkou Solanou Sierraovou a navázala tak na loňský pařížský triumf Lindy Noskové.
Tenis, ilustrační fotografie

French Open bude letos bez Vondroušové. Do Paříže jí nepustí zranění

Český tenis bude mít v nadcházejícím grandslamu v Paříži o další zástupkyni méně. Nba French Open se totiž nepředstaví finalistka tohoto turnaje z roku 2019 Markéta Vondroušová, kterou trápí nadále zranění, kvůli kterému se naposledy na kurtu objevila před třemi týdny. Pro dvaadvacetiletou reprezentantku tak tedy předčasně končí letošní antuokovbá sezóna.

Více souvisejících

French Open Roger Federer

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy