French Open, 7. den: Berdych dokázal ototčit duel s Cuevasem a probojoval se tak do osmifinále. Ve čtyřhře byl úspěšný se svým parťákem Štěpánek

Paříž - I v sobotu pokračoval letošní ročník grandslamového turnaje French Open a to dalšími zápasy 3. kola. Na programu měl svůj zápas i jediný český zástupce jak v mužské části, tak vůbec ve dvouhrách na tomto turnaji Tomáš Berdych, proti němuž nastoupil uruguajský tenista Pablo Cuevas. Nad ním nakonec český reprezentant vyhrál 4:6, 6:3, 6:2 a 7:5 a byl to tak tedy on, kdo se radoval z postupu do osmifinále. Tam bude o setrvání na Roland Garros bojovat se Španělem Davidem Ferrerem.

Sobotní program se během odpoledne musel přerušit kvůli bouřce, která řádila nad francouzskou metropolí a duel Berdych vs. Cuevas, jenž byl naplánován původně na 14:30, nakonec toto střetnutí začalo až v 18:15. Zápas s Jihoameričanem nezačal pro rodáka z Valašského Meziříčí vůbec dobře, neboť se mu nedařily jeho servisy, hned v úvodním gamu si svoje podání prohrál a to i kvůli dvěma dvojchybám, které ztropil. Naopak Cuevasovi, jenž se v současnosti nachází na 27. místě světového žebříčku, se servis dařil, vždyť předváděl servisy, které se pyšnily až rychlostí 200 km/h a i proto se český tenista v prvním setu trápil. Náskok jednoho brejku už si Uruguajec vzít nenechal a tak se nakonec mohl radovat ze zisku první sady, když ji vyhrál 4:6.

Pak už ale předváděl český tenista stále lepší a lepší tenis, jenž měl větší razanci a jenž byl rozhodně přesnější, než jaký byl k vidění v úvodnín setu. Díky těmto všem atributům získal i převahu ve hře a tak druhou sadu nejprve vyhrál poměrem 6:3, třetí pak pro změnu 6:2.

Pařížské publikum však příliš k Tomáši Berdychovi nakloněné nebylo a spíše tak dávalo najevo své symptie k jihoamerickému tenistovi a možná i proto bylo na Cuavesovi vidět, že to nechce jen tak vzdát a čtvrtá sada tak byla bitva. Až za stavu 5:5 se povedlo českému hráči uzmout svému soupeři podání, v následném gamu tento brejk pak potvrdil čistou hrou.

I v mužské čtyřhře se dařilo českým barvám. Ty v této části tohoto turnaje hájí Radek Štěpánek, jenž se společně se svým novým parťákem Srbem Nenadem Zimonjičem dokázal v sobotu - ještě před tím, než začala nad Paříží bouřka - postoupit do osmifinále. Stalo se tak poté, co jejich soupeři, což byla ryze španělská dvojice Pablo Carreňo a David Marrero, uprostřed druhého setu duel skrečovali. Česko-srbské duo tak v dalším kole narazí na americké bratry Bryanovy.

Dalším nečekaným odstoupivším tenistou z tohoto turnaje je domácí reprezentant Tsonga, jenž hned v úvodním setu musel zápas s Lotyšem Gulbisem skrečovat a po Nadalovi je to tak další velké jméno, které muselo tento grandslam opustit kvůli zranění.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (28.5.2016):

Muži, dvouhra - 3. kolo:

Berdych (7-ČR) - Cuevas (25-Urug.) 4:6, 6:3, 6:2, 7:5Djokovič (1-Srb.) - Bedene (Brit.) 6:2, 6:3, 6:3Gulbis (Lot.) - Tsonga (6-Fr.) 2:5 skrečFerrer (11-Šp.) - F. López (21-Šp.) 6:4, 7:6 (8:6), 6:1Goffin (12-Belg.) - Almagro (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, 4:6, 6:2Thiem (13-Rak.) - A. Zverev (Něm.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:3Bautista (14-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:3, 6:3

Ženy, dvouhra - 3. kolo:

S. Williamsová (1-USA) - Mladenovicová (26-Fr.) 6:4, 7:6 (12:10)Bacsinszká (8-Švýc.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:2V. Williamsová (9-USA) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:5), 1:6, 6:0.Suárezová (12-Šp.) - Cibulková (SR) 6:4, 3:6, 6:1Keysová (15-USA) - Puigová (Portor.) 7:6 (7:3), 6:3Svitolinová (18-Ukr.) - Ivanovičová (14-Srb.) 6:4, 6:4Bertensová (Niz.) - Kasatkinová (29-Rus.) 6:2, 3:6, 10:8Putincevová (Kaz.) - Knappová (It.) 6:1, 6:1

Muži, čtyřhra - 2. kolo:

Štěpánek, Zimonjič (12-ČR/Srb.) - Carreňo, Marrero (Šp.) 7:6 (8:6), 2:3 skreč.

Ženy, čtyřhra - 3. kolo:

Friedsamová, Siegemundová (Něm.) - Krajiceková, Strýcová (Niz./ČR) 6:2, 6:3

Související

Lucie Havlíčková

Turnaj juniorek na Roland Garros ovládla sedmnáctiletá Lucie Havlíčková

Veliký úspěch si na letošním ročníku French Open připsala teprve sedmnáctiletá česká tenistka Lucie Havlíčková. Zatímco ženám-seniorkám se letos na pařížské antuce příliš nedařilo a nikam daleko nepostoupily, to českým juniorkám se dařilo náramně. Vše to pak vyvrcholilo sobotním finále, ve kterém zmiňovaná Havlíčková vyhrála dvakrát 6:3 nad Argentinkou Solanou Sierraovou a navázala tak na loňský pařížský triumf Lindy Noskové.
Tenis, ilustrační fotografie

French Open bude letos bez Vondroušové. Do Paříže jí nepustí zranění

Český tenis bude mít v nadcházejícím grandslamu v Paříži o další zástupkyni méně. Nba French Open se totiž nepředstaví finalistka tohoto turnaje z roku 2019 Markéta Vondroušová, kterou trápí nadále zranění, kvůli kterému se naposledy na kurtu objevila před třemi týdny. Pro dvaadvacetiletou reprezentantku tak tedy předčasně končí letošní antuokovbá sezóna.

Více souvisejících

French Open Tomáš Berdych Radek Štěpánek

Aktuálně se děje

před 48 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 3 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 17 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy