OH 2016: Strýcová se Šafářovou postoupily do 2. kola. Štěpánek s Rosolem končí

Rio de Janeiro - V sobotu se v rámci právě začínajících 31. Letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiro také mimo jiné rozehrál tenisový turnaj. Kromě mužské a ženské dvouhry byl v tenisovém olympijském areálu k vidění i začátek turnaje mužské čtyřhry. Dařilo se dvěma českým singlistkám, do 2. kola totiž postoupila jak Barbora Strýcová, která ve svém zápase s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou zvítězila 7:6 a 6:1, tak Lucie Šafářová, která pro změnu dokázala otočit nepříznivý stav svého duelu s Italkou Karin Knappovou. Kdo se však neradoval z postupu, byl český mužský deblový pár Radek Štěpánek a Lukáš Rosol. Ti v prvním kole nestačili na španělské duo David Ferrera a Robert Bautista. Prohráli s nimi totiž 1:6 a 4:6.

Ttřicetiletá rodačka z Plzně nacházející se aktuálně na 21. místě světového žebříčku Barbora Strýcová byla vůbec prvním Čechem, který se v rámci těhto Her v Riu de Janeiro představil v rámci tenisového olympijského programu. V 1. kole se střetla s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou. Byla to právě česká hráčka, která měla dobrý začátek v tomto utkání. V první sadě totiž dokázala soupeřce vzít podání, jenže v následujícím gamu nedokázala tuto získanou výhodu potvrdit. Poté to byla pro změnu Belgičanka, které se povedlo brejknout soupeřku a i díky tomu tak vedla dokonce 3:5 a s českou reprezentantkou to v tu chvíli vypadalo všelijak, jen ne dobře.

Barbora Strýcová je však známá bojovnice a tuto svou povahu v následujících hrách této sady potvrdila. Dokázala stav srovnat na 5:5, ovšem nakonec došel tento set do zkrácené hry a v něm opět hrozilo, že Strýcová o první sadu přijde. Nestalo se ale tak. Jelikož česká tenistka vyhrála tuto zkrácenou hru poměrem 6:8, mohla to být ona, kdo se radoval ze zisku prvního setu. A zatímco byl úvodní set hodně vyrovnaný, v tom druhém o vyrovnanosti nemohla být ani řeč, neboť v něm byla vidět dominance české hráčky. Ta tedy druhý set vyhrál 6:1. "Jsem strašně ráda. Na začátku jsem snila o tom, že si tady zahraju. Povedlo se. Navíc jsem vyhrála první kolo, což pro mě moc znamená. Teď se budu snažit, abych zvládla i to druhé," řekla po zápase Strýcová, která si původně myslela, že to nakonec se soupeřkou tak jednoduché mít nebude: "Myslela jsem si, že po vítězství ve Washingtonu bude sebevědomá. Ale nejpodstatnější je, jak se jí dostanu pod kůži. Dokázala jsem to a jsem za to ráda," řekla hráčka, na níž nyní čeká Erraniová.

Svou reprezentační kolegyni dokázala v sobotu napodobit Lucie Šafářová, proti které se postavila v 1. kole Italka Knappová. Ta dokázala první set vyhrát 4:6, po zbytek zápasu však už ale byla pouhým sparring patrnerkou brněnské rodačky, jelikož se v následujících dvou setech zmohla pouze na dva gamy. Šafářová nyní bude čekat, kdo bude její další soupeřkou, která se vygeneruje z duelu Kirsten Flipkensové z Belgie a Venus Williamsové z USA.

Českým sportovním fanouškům pak radost v sobotu neudělal deblový pár Radek Štěpánek a Lukáš Rosol, kteří ve svém duelu se Španěly Bautistou a Ferrerem nenapobili svůj měsíc starý vítězný duel čtyřhry v rámmci daviscupového turnaje proti Francouzům. "Vyřazení bolí hodně, ale musím říct, že Španělé hráli úplně bezchybně. V prvním setu nás přejeli. Ve druhém se nám nepovedla využít ani jedna z pěti brejkových šancí a to byl ten hlavní rozdíl," přiblížil Štěpánek důvody, proč byl český pár tak celkem rychle vyřazen.

Konečné výsledky, tenisový turnaj na OH 2016 v Riu de Janeio:

Dvouhra žen - 1. kolo:

Strýcová (16-ČR) - Wickmayerová (Bel.) 7:6 (8:6), 6:1Šafářová (ČR) - Knappová (It.) 4:6, 6:1, 6:1Čeng Saj-saj (Čína) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:4, 7:5Keysová (7-USA) - Koviničová (Č. Hora) 6:3, 6:3Suárezová (9-Šp.) - Ivanovičová (Srb.) 2:6, 6:1, 6:2Konjuhová (Chorv.) - Becková (Něm.) 7:6 (7:5), 6:1Mladenovicová (Fr.) - Kruničová (Srb.) 6:1, 6:4Erraniová (It.) - Bertensová (Niz.) 4:6, 6:4, 6:3Kasatkinová (Rus.) - Džabúrová (Tun.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:1Niculescuová (Rum.) - Cepedeová (Par.) 6:2, 6:3

Dvouhra mužů - 1. kolo:

Nišikori (4-Jap.) - Ramos (Šp.) 6:2, 6:4Čilič (9-Chorv.) - Dimitrov (Bulh.) 6:1, 6:4Daniel (Jap.) - Sock (14-USA) 6:4, 6:4Millman (Austr.) - Berankis (Lit.) 6:0, 6:0Edmund (Brit.) - Thompson (Austr.) 6:4, 6:2Martin (SR) - Kudla (USA) 6:0, 6:3

Čtyřhra mužů - 1. kolo:

Bautista, Ferrer (8-Šp.) - Štěpánek, Rosol (ČR) 6:1, 6:4

Související

Box (ilustrační foto)

Některé boxerské zápasy na olympiádě v Riu byly zmanipulované, tvrdí McLaren

Vyšetřovatel Richard McLaren se ve čtvrtek nechal slyšet, že některé boxerské zápasy na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiro před pěti lety byly zmanipulované. Tento kanadský vyšetřovatel byl letos v červnu pověřen Mezinárodní boxerskou organizací AIBA, aby možné ovlivňování výsledků boxerských zápasů z roku 2016 prošetřil.
XXXI. letní olympijské hry 2016 v Riu

Olympiáda byla podplacená. Bývalý guvernér přiznal korupci

Bývalý guvernér státu Rio de Janeiro Sérgio Cabral u soudu přiznal, že si kupoval hlasy členů Mezinárodního olympijského výboru před volbou dějiště her v roce 2016. Úplatky v celkové výši dva miliony dolarů podle něj byly pro devět členů MOV, mimo jiné pro legendárního ukrajinského tyčkaře Sergeje Bubku a ruského plavce Alexandera Popova. Oba obvinění odmítli a budou se bránit právní cestou.

Více souvisejících

Olympijské hry 2016 tenis Barbora Strýcová

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy