Australian Open: Serena porazilla v sesterském finále Venus a raduje se tak z již 23. grandslamu

Melbourne - Mužská dvouhra na Australian Open ještě na svůj finálový souboj čeká, nicméně co se týče ženské dvouhry v rámci tohoto grandslamového turnaje, tak tam už je šampionka známá. Stala se jím Serena Williamsová, která se ve finále střetla se svou o rok starší sestrou Venus. Tu porazila dvakrát 6:4 a díky tomu se tak mohla radovat ze svého již 23. grandslamového titulu ve své kariéře, čímž tak tedy překonala Steffi Grafovou. Tím však dobré zprávy pro tuto Američanku nekončí. Po tomto grandslamu se totiž vrátila na první pozici v žebříčku WTA.

Jak Serena, tak i Venus začaly finálový duel (mimochodem, jednalo se o první grandslamové finále po čtrnácti letech, ve kterém se obě sestry utkaly) poněkud nervózně, což bylo znát tehdy, kdy v samotném úvodu zápasu byly k vidění hned čtyři ztracená podání v řadě. Bylo to celkem překvapující, neboť obě tenistky jsou známy, že právě podání jsou jejich silnou stránkou. Byla to ale Serena, která se dokázala z ne příliš podařeného začátku otřepat a v první sadě tak už svůj žádný další servis neztratila. Úspěšná byla proti své sourozenkyni i v případě, kdy musela absolvovat přestřelku od základní čáry. naopak Venus ztatila potřetí své podání, díky čemuž tak tady její sestra Serena vedla 5:4. Mladší ze sesterského dua, která usilovala o svůj sedmý titul na Australian Open, následně čistě sadu doservírovala a vyhrála ji tak 6:4.

Narozdíl od úvodní sady, v té druhé si dokázaly ze začátku obě tenistky své servisy podržet, Serena ovšem mohla brejknout svou sestru ve třetím gamu za 1:1 a 40:0 právě pro držitelku dosavadních 22 grandslamových titulů. Venus ovšem dokázala tento nepříznivý stav otočit a tento gam dokonce přezáhnout na svou stranu. Přestože Venus předváděla stále lepší tenis, byla to opět ona, kdo - stejně jako v předešlém setu - v sedmém gamu ztratil své podání. Tentokrát se Sereně sesterčin servis podařilo uzmout bekhendových returnem. Serena tak tedy už měla snadnou cestu k ukončení celého finále, které tak vyhrála dvakrát 6:4 a mohla se tak radovat ze zisku už 23. grandslamu v kariéře.

"Tvoje výhra je i moje výhra." okomentovala sesterčin úspěch starší Venus, pro kterou to byla první účast v grandslamovém finále po sedmi letech. I Serena se ve své děkovné řeči věnovala své sourozenkyni. "Venus je úžasná osobnost a jen díky tomu, že je ona, můžeme mluvit o klanu Williamsových."

Konečné výsledky tenisového grandslamu Australian Open (28.1.2017):

Ženy, dvouhra - finále:

S. Williamsová (2-USA) - V. Williamsová (13-USA) 6:4, 6:4.

Juniorky, dvouhra - finále:

Kosťuková (11-Ukr.) - Masárová (1-Švýc.) 7:5, 1:6, 6:4

Muži, čtyřhra - finále:

Kontinen, Peers (4-Fin./Aus) - Bryan.M, Bryan.B (3-USA) 7:5, 7:5

Junioři, dvouhra - finále:

Piros (15-Maď.) - Oliel (4-Izr.) 4:6, 6:4, 6:3

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.
Novak Djoković

Djokovič vyrovnal Nadala v počtu grandslamových titulů. Zanechal však po sobě pachuť

Mužský turnaj ve dvouhře v australském Melbourne v rámci Australian Open ovládl srbský tenista Novak Djokovič, jehož finálovým soupeřem byl v neděli Řek Stefanos Tsisipas, přemožitel Jiřího Lehečky ze čtvrtfinále. Řeckého tenistu porazil 6:3, 7:6 a 7:6 a mohl se tak radovat ze svého rekordního jubilejního desátého vítězství v Melbourne, díky čemuž se tak stal opět světovým hráčem číslo jedna. Na prvním grandslamovém turnaji však Djokovič nezanechal nejen dojem ze svého bezesporu dobrého tenisu, ale i pachuť z toho, že jeho okolí nikterak neskrývalo svou přilnavost k Rusku.

Více souvisejících

Australian Open Serena Williamsová tenis

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 36 minutami

Paul Auster

Zemřel slavný americký spisovatel Paul Auster

Ve věku 77 let zemřel v noci na středu ve svém bytě v newyorské čtvrti Brooklyn americký spisovatel a scenárista Paul Auster. Příčinou smrti byly komplikace spojené s rakovinou plic. Austerovo úmrtí pro deník The New York Times potvrdila Jacki Lyndenová, která se s ním přátelila.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

Výrazně se sníží důchody, nebo porostou daně. Jurečka popsal, co bez reformy hrozí Česku

Bez důchodové reformy hrozí v budoucnosti buď výrazné snížení výše důchodů nebo zvýšení daní. Ministr práce Marian Jurečka zdůraznil, že navrhované změny, včetně navyšování důchodového věku nad 65 let, mají za cíl udržet propad systému penzí na úrovni jednoho procenta HDP, což odpovídá loňským hodnotám.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy