French Open: Česká radost! Siniaková s Krejčíkovou vyhrály grandslamový turnaj deblistek

Paříž - Zatímco v singlových kategoriích, jak v mužích, tak i v ženách, se českým reprezentantům letos na French Open nedařilo, v ženském deblovém turnaji přeci jenom český úspěch přišel. Postaraly se o něj Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které ve finále proti japonské dvojici Eri Hozumiová, Makoto Ninomijaová vyhrály 6:3 a 6:3.

Českému páru stačilo hodinu a pět minut k tomu, aby své japonské sokyně porazily a mohly se tak radovat ze zisku svého premiérového grandslamového titulu. Dvaadvacetileté české hráčky jsou prvními po sedmi letech, které vyhrály pařížský turnaj deblistek. Právě před sedmi lety triumfoval v Paříži pár Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková. V roce 1990 se  pak to samé podařilo páru Jana Novotná, Helena Suková a právě loni zemřelé Janě Novotné věnovala Barbora Krejčíková letošní triumf ve čtyřhře pod Eiffelovou věží.

Mimochodem, česká vlajka vlála nad kurtem Phlillipa Chatriera po triumfech v této kategorii i loni a předloni, kdy spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrála pařížský turnaj ženské čtyřhry Lucie Šafářová.

V duelu s Japonkami se Češkám podařilo v prvním setu získat hned dva servisy Hozumiové, ještě před tím v úplném úvodu zápasu si oba páry vzaly svá podání. Ve druhém setu sice měly Japonky při servisu Krejříkové za stavu 5:3 pro Češky hned tři brejkboly, které se ale hráčkám z Brna potažmo z Hradce Králové povedlo odvrátit. Stejně jako v první sadě, tak i ve druhé české reprezentantky pokračovaly ve stejném způsobu hry. Krejčíková hrála v klidu a prakticky nechybovala, Siniaková se pak postarala o hru u sítě, kde svým soupeřkám dělala potíže.

Na začátku druhého setu tak český pár sebral podání Ninomijaové, díky čemuž tak pak mohl v klidu dokráčet k vítězství v celém zápase.

Související

Lucie Havlíčková

Turnaj juniorek na Roland Garros ovládla sedmnáctiletá Lucie Havlíčková

Veliký úspěch si na letošním ročníku French Open připsala teprve sedmnáctiletá česká tenistka Lucie Havlíčková. Zatímco ženám-seniorkám se letos na pařížské antuce příliš nedařilo a nikam daleko nepostoupily, to českým juniorkám se dařilo náramně. Vše to pak vyvrcholilo sobotním finále, ve kterém zmiňovaná Havlíčková vyhrála dvakrát 6:3 nad Argentinkou Solanou Sierraovou a navázala tak na loňský pařížský triumf Lindy Noskové.
Tenis, ilustrační fotografie

French Open bude letos bez Vondroušové. Do Paříže jí nepustí zranění

Český tenis bude mít v nadcházejícím grandslamu v Paříži o další zástupkyni méně. Nba French Open se totiž nepředstaví finalistka tohoto turnaje z roku 2019 Markéta Vondroušová, kterou trápí nadále zranění, kvůli kterému se naposledy na kurtu objevila před třemi týdny. Pro dvaadvacetiletou reprezentantku tak tedy předčasně končí letošní antuokovbá sezóna.

Více souvisejících

French Open Kateřina Siniaková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy