Australian Open: Další český úspěch v Melbourne. Krejčíková uspěla ve finále mixu

Melbourne - O radost českých fanoušků se v Melbourne postarala další česká tenistka Barbora Krejčíková. Ta v rámci turnaje smíšené čtyřhry se svým parťákem Rajeevem Ramem z USA dokázali triumfovat, když ve finále porazili ryze australský pár Astru Sharmaovou a Johna-Patricka Smithe 7:6 a 6:1.

Přestože hned v úvodu česko-americká dvojice brejkla australské duo, vedení nakonec nedokázali udržet a první sadu tak musel rozhodnout až tie-break. V něm Krejčíková s Ramem zvítězili 7:3 a to i díky tomu, že na duu bylo vidět, jak jim to spolu klape a nejen, že Krejčíková byla skvělá na returnu, vedle toho také předvedla melbournsképmu publiku výtečný lob.

Ve druhém setu už nedali domácím tenistům žádnou šanci, ceelý zápas pak byl ukončen stylově křižným prohozem.

Pro světovou dvojku v žebříčku hráček hrající ženskou čtyřhru Barboru Krejčíkovou se tak jedná o již třetí grandslamový titul. Předchozí dva získala právě v ženském deblu se svojí obvyklou parťačkou Kateřinou Siniakovou vavřín jak na loňském Rolland Garros, tak i na loňském Wimbledonu.

Co se týče smíšené čtyřhry, tak v ní v Melbourne z českých tenistek uspěla v minulosti pouze předloni zesnulá Jana Novotná. Ta v letech 1988 a 1989 totiž na australském grandslamu triumfovala s Američanem Jimem Pughem.

Konečný výsledek:

Smíšená čtyřhra - finále:

Krejčíková, Ram (3-ČR/USA) - Sharmaová, Smith (Austr.) 7:6 (7:3), 6:1

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.
Novak Djoković

Djokovič vyrovnal Nadala v počtu grandslamových titulů. Zanechal však po sobě pachuť

Mužský turnaj ve dvouhře v australském Melbourne v rámci Australian Open ovládl srbský tenista Novak Djokovič, jehož finálovým soupeřem byl v neděli Řek Stefanos Tsisipas, přemožitel Jiřího Lehečky ze čtvrtfinále. Řeckého tenistu porazil 6:3, 7:6 a 7:6 a mohl se tak radovat ze svého rekordního jubilejního desátého vítězství v Melbourne, díky čemuž se tak stal opět světovým hráčem číslo jedna. Na prvním grandslamovém turnaji však Djokovič nezanechal nejen dojem ze svého bezesporu dobrého tenisu, ale i pachuť z toho, že jeho okolí nikterak neskrývalo svou přilnavost k Rusku.

Více souvisejících

Australian Open Barbora Krejčíková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy