Brána do Australian Open zůstala zavřená i Štěpánkovi

Melbourne – Po Kvitové se musel s australským grandslamem rozloučit hned v prvním kole rovněž její životní partner Radek Štěpánek, jenž nedohrál utkání se Slovincem Kavčičem.

To zamrzí dvojnásob, protože první dva sety dokázala česká tenisová dvojka doslova vydřít. První získala v tiebreaku 7:6, ten druhý nakonec méně dramatickým způsobem v poměru 6:4.

Avšak od začátku druhé sady bylo jasné, že Štěpánkovi není na kurtu zrovna nejlépe. To se naplno projevilo ve třetím setu, který tenista prohrál drtivě 1:6, a když ve čtvrtém prohrával už 0:2 nebylo vlastně na co čekat.

Štěpánek zbytek utkání skrečoval a v Melbourne se dál nepodívá. Po utkání pak novinářům prozradil, že za to může krk, v němž mu v průběhu zápasu křuplo a ani s prášky nebylo možné se zbavit nepříjemné bolesti.

Podle všeho je problém s některým z obratlů a Štěpánka tak aktuálně čeká lékařská prohlídka. O poznání lépe naštěstí dopadla Záhlavová-Strýcová, která ve víc jak 40stupňových vedrech přehrála Tchaj-wanku Hsieh Su-Wei 6:1, 4:6 a 6:1.

Radost z postupu ovšem trochu kazí fakt, že ve čtvrtek změří v druhém kole síly s obhájkyní loňského titulu Běloruskou Azarenkovou. Ta se sice v prvním kole chvíli trápila se švédskou protivnicí, ale nakonec potvrdila roli favoritky 7:6 a 6:2.

Stejně jako český talent Veselý nezvládla vstup do turnaje ani sedmnáctiletá naděje Siniakové, která podlehla Kazašce Dijasové 6:2 a 6:4. Na rozdíl od svého mužského protějšku ovšem nezaujala nijak zvlášť sympatickým výkonem. Hrála ustrašeně, často chybovala a ještě častěji se vztekala.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.
Novak Djoković

Djokovič vyrovnal Nadala v počtu grandslamových titulů. Zanechal však po sobě pachuť

Mužský turnaj ve dvouhře v australském Melbourne v rámci Australian Open ovládl srbský tenista Novak Djokovič, jehož finálovým soupeřem byl v neděli Řek Stefanos Tsisipas, přemožitel Jiřího Lehečky ze čtvrtfinále. Řeckého tenistu porazil 6:3, 7:6 a 7:6 a mohl se tak radovat ze svého rekordního jubilejního desátého vítězství v Melbourne, díky čemuž se tak stal opět světovým hráčem číslo jedna. Na prvním grandslamovém turnaji však Djokovič nezanechal nejen dojem ze svého bezesporu dobrého tenisu, ale i pachuť z toho, že jeho okolí nikterak neskrývalo svou přilnavost k Rusku.

Více souvisejících

Australian Open Radek Štěpánek

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 13 hodinami

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy