Nadal k Djokovičovi: Svět už trpěl dost na to, abychom nedodržovali pravidla

Tenisový svět momentálně žije případem světové jedničky ze Srbska Novaka Djokoviče, který je držen v Melbourne, kde čeká v karanténním hotelu na pondělní rozhodnutí soudu o tom, zda zůstane v Austrálii, kde se hodlá zúčastnit Australian Open, či zda bude deportován a vrátí se tak zpátky do Srbska. Ostře sledovaný případ pochopitelně není bez reakcí Djokovičových soupeřů. Jednu přidal i jeho věčný rival, Španěl Rafael Nadal. Podle něj mohl Srb klidně v Austrálii hrát, kdyby se nechal očkovat. Srb je však známý svým postojem proti očkování.

Nadal může být na rozdíl od svého srbského soka na začátku tohoto tenisového kalendářního roku v naprosté pohodě. Turnajů se účastnit může na tom úvodním v Melbourne sezónu zahájil vítězstvím nad Ričardasem Berankisem 6:2 a 7:5.

K očkování má Španěl jasný názor. Naprosto odlišný, jaký má Novak Djokovič. „Jediné, co k tomu mohu říct je, že já osobně důvěřuji tomu, co doporučují experti na medicínu. Když říkají, že je potřeba, abychom se očkovali, tak to platí. To je můj pohled na věc. Nikoho ale k ničemu nenabádám, každý má svůj vlastní názor," řekl Nadal konkrétně a pokračoval: „Jsem dvakrát očkovaný a s tím nemáte problém, aby vás tady nechali hrát. S očkováním můžete na Australian Open hrát. Svět už podle mě trpěl dost na to, abychom nedodržovali pravidla. Je normální, že lidé v Austrálii jsou tímto případem frustrovaní, protože si prošli opravdu těžkými časy. Spousta z nich se ani nesměla vrátit domů."

Následně ještě dodal: „Myslím si, že kdyby chtěl (Djokovič), mohl tady bez problémů hrát. On se ale vydal jinou cestou. Samozřejmě, každý má právo udělat si vlastní rozhodnutí, ta ale pak mají svoje následky. Situace, která nastala, se mi nelíbí. Svým způsobem je mi ho líto. Na druhou stranu, znal podmínky (k účasti na Australian Open) řadu měsíců dopředu, takže za své rozhodnutí si nese následky."

To jiný tenista, Američan Tennys Sandgren, se naopak za Djokoviče jasně postavil a ukázal, že tenisty postup australských úřadů v Djokovičově případu rozděluje. „Aby tady bylo úplně jasno. Dvě nezávislé komise mu (Djokovičovi) schválí výjimku. A politici ji pak stopnou. Austrálie si nezaslouží hostit grandslamový turnaj," napsal konkrétně tento dvojnásobný čtvrtfinalista Australian Open na svém Twitteru. Nutno dodat, že ani Američan se nenechal dosud očkovat. A o zdravotní výjimku si raději ani nežádal.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.
Novak Djoković

Djokovič vyrovnal Nadala v počtu grandslamových titulů. Zanechal však po sobě pachuť

Mužský turnaj ve dvouhře v australském Melbourne v rámci Australian Open ovládl srbský tenista Novak Djokovič, jehož finálovým soupeřem byl v neděli Řek Stefanos Tsisipas, přemožitel Jiřího Lehečky ze čtvrtfinále. Řeckého tenistu porazil 6:3, 7:6 a 7:6 a mohl se tak radovat ze svého rekordního jubilejního desátého vítězství v Melbourne, díky čemuž se tak stal opět světovým hráčem číslo jedna. Na prvním grandslamovém turnaji však Djokovič nezanechal nejen dojem ze svého bezesporu dobrého tenisu, ale i pachuť z toho, že jeho okolí nikterak neskrývalo svou přilnavost k Rusku.

Více souvisejících

Australian Open Novak Djoković Rafael Nadal tenis

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy