Koudelka se vrátil na stupně vítězů. V neděli skončil ve Willingenu třetí

Willingen - Český skokan na lyžích Roman Koudelka opět udělal radost svým příznivcům. Poté, co v pátek v individuálním závodě ve Willingenu obsadil šestou příčku, se v neděli (opět v závodě jednotlivců) vrátil na stupně vítězů. Tentokrát se mohl radovat ze třetího místa. První naopak skončil domácí reprezentant, tedy Němec Severin Freund. Na druhé příčce pak Nor Rune Velta.

Při tom to ani nevypadalo s pětadvacetiletým českým závodníkem po prvním kole nijak dobře a neřeklo by se v tu chvíli, že by nakonec měl skončit na nějaké medailové pozici. V 1. kole totiž skočil skok daleký 146 metrů, což ho umístilo až na sedmou pozici. I přesto ale na na třetí místo ztrácel 4,3 bodu. Ve 2. kole závodníkům skokanské výkony komplikovaly především změny větru a teké sněžení, ovšem Koudelka celkem obstál, když skočil 139 metrů a právě tento skok a vylepšil si tak své průběžné umístění.

Na Koudelku totiž neměl ani vítěz pátečního závodu ve Willingenu Polák Kamil Stoch a slovinský reprezentant Peter Prevc, který v současnosti okupuje druhou příčku v celkovém hodnocení Světového poháru. Komu se ovšem povedlo přeskočit Romana Koudelku, tak to byl Nor Rune Velta, jenž skončil v 1. kole na třetí pozici a ve druhém kole pak skočil 143 metrů. Před Koudelku se pro změnu nedostal Stefan Kraft, jenž i po tomto závodě nadále vede průběžné celkové pořadí Světového poháru a ani Fannemel.

Celý závod pak zakončil svým skokem domácí závodník Severin Freund, jenž dokázal skočit do dálky 146 metrů a tento skok mu nakonec zaručil konečné první místo v tomto závodě. Po tomto skoky bylo krormě jiného také jasné to, že Roman Koudelka opět potřetí z posledních čtyř závodů skončí na stupních vítězů.

I díky tomuto skvělému umístění se český reprezentant dostal v celkovém hodnocení na třetí pozici a odsunul tak až na pátou pozici Rakušana Hayböcka. Vítěz dnešního závodu Freund je celkově prozatím čtvrtý. První je stále Kraft, letošní vítěz Turné čtyř můstků, a na druhém místě se pak nachází Slovinec Prevc.

Co se týče dalších českých reprezentantů, tak druhého kole nedělního závodu se zúčastnil už pouze Jakub Janda, který ale skončil až na 28. místě. V prvním kole pak ještě skákali Jan Matura (skončil na 40. místě) a Lukáš Hlava (skončil na 47. místě).

Konečné pořadí - závod Světového poháru ve skocích na lyžích v německém Willingenu (1.2.2015):

1. Freund (Něm.) 270,3 b. (149,5+146 m)2. Velta (Nor.) 269,3 (145+143)3. Koudelka (ČR) 252,4 (146+139)4. Prevc (Slovin.) 247,5 (145,5+136)5. Fannemel (Nor.) 246,8 (149+134,5)6. Kraft (Rak.) 244,5 (149+134,5)7. Stoch (Pol.) 242,9 (143,5+136,5)8. Kraus (Něm.) 234,6 (142,5+135,5)9. Kasai (Jap.) 233,4 (135+136)10. Hilde (Nor.) 230,4 (136+142,5)

...

28. Janda 198,7 (135+124)40. Matura 93,2 (126)47. Hlava (všichni ČR) 81,6 (122,5)

Průběžné celkové pořadí Světového poháru:

1. Kraft 1083 b.2. Prevc 10543. Koudelka 9164. Freund 9135. Hayböck (Rak.) 8996. Fannemel 774

...

32. Matura 9858. Janda 1866. Hájek (ČR) 872. Hlava 4

Související

Ilustrační fotografie.

Pohřešovaný bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek byl nalezen mrtev v pouhých 35 letech

Ten nejčernější scénář se v pátek naplnil. Po pěti měsících hledání se našlo tělo bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, bohužel však bez známek života. Poslední zprávy hovořily o tom, že se pětatřicetiletý Hájek nacházel v Malajsii, od té doby o něm žádné další informace nepřišly a rodina tak jeho zmizení oznámila na začátku loňského října policii. Bývalý skokan na lyžích, jenž je nadále držitelem českého rekordu v letech na lyžích, zemřel v pouhých 35 letech. 
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.

Více souvisejících

Skoky na lyžích Roman Koudelka

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy