Čeští skokané na lyžích skončili v závodě družstev na sedmém místě. Vyhráli Norové

Lahti - Ve stínu jiných velkých sportovních akcí, které se v sobotu konaly, se ve finském Lahti konal i závod Světového poháru družstev na velkém můstku. Dnes potvrdili skvělou formu norští závodníci, kteří tak dali světu najevo, že se minulý týden ve Falunu nestali mistry světa jen tak náhodou. Vyhráli i dnes a to velmi suverénním způsobem. České družstvo ve složení Roman Koudelka, Jakub Janda, Antonín Hájek a Jan Matura skončilo na sedmé pozici.

Čtveřice Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel a Rune Velta byla po prvním kole na druhém místě, na vedoucí pozici tehdy ztrácela pouze 2,1 bodu. Norští závodníci pak ve druhém kole skákali ke 123 metrům a dál a tím se tak stali jasnými vítězi dnešního závodu. Z druhého místa se mohou radovat Němci (ve složení Freitag, Kraus, Eisenbichler a Freund) a třetí skončili Japonci (Točimoto, Takeuči, Ito, Kasai).

V neděli se v Lahti, tedy v místě, kde se za dva roky bude konat světový šampionát klasického lyžování, bude konat závod jednotlivců a tam uvidíme všechny čtyři české závodníky. Tedy Romana Koudelku, Jakuba Jandu Jana Maturu a Antonína Hájka. Všem se totiž vyvedla kvalifikace, která byla na programu už v pátek.

Konečné pořadí - Světový pohár ve skocích na lyžích ve finském Lahti, družstva:

1. Norsko (Bardal, Jacobsen, Fannemel, Velta) 1069,1 b.2. Německo (Freitag, Kraus, Eisenbichler, Freund) 1040,23. Japonsko (Točimoto, Takeuči, Ito, Kasai) 1031,74. Polsko 1019,45. Rakousko 1010,16. Slovinsko 1001,6,7. ČR (Hájek, Janda, Matura, Koudelka) 917,8

Související

Ilustrační fotografie.

Pohřešovaný bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek byl nalezen mrtev v pouhých 35 letech

Ten nejčernější scénář se v pátek naplnil. Po pěti měsících hledání se našlo tělo bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, bohužel však bez známek života. Poslední zprávy hovořily o tom, že se pětatřicetiletý Hájek nacházel v Malajsii, od té doby o něm žádné další informace nepřišly a rodina tak jeho zmizení oznámila na začátku loňského října policii. Bývalý skokan na lyžích, jenž je nadále držitelem českého rekordu v letech na lyžích, zemřel v pouhých 35 letech. 
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.

Více souvisejících

Skoky na lyžích

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 50 minutami

před 59 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy