Ruská firma dodá oblečení pro zimní olympiádu, zvítězila nad značkou Nike

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) oblékne pro zimní olympijské hry v Pchjongčchangu ruská skupina Bosco di Ciliegi, která dodá jak slavnostní, tak i sportovní oblečení. Kontrakt měl původně připadnout americké firmě Nike.

Uvedl to ruský list Kommersant. Výkonný výbor MOV minulý týden vyloučil Rusko ze ZOH 2018. Pod neutrální vlajkou a s označením "olympijský sportovec z Ruska" budou moci závodit pouze prokazatelně "čistí" ruští sportovci.

"Ze strany MOV je to (kontrakt s Bosco) úctyhodný krok, svědčící o tom, že vyloučení ruské reprezentace není hon na čarodějnice a že profesionalita ruské firmy byla zaznamenána a vysoce oceněna," řekl deníku analytik Michail Burmistrov.

Délku kontraktu s MOV mluvčí Bosco Olga Judkisová neupřesnila, spolupráce však začala již loni, kdy firma získala zakázku na slavnostní oblečení pro letní olympiádu v Riu.

"Pro Bosco je kontrakt s MOV skvělý příběh z hlediska pověsti a propagace značky na mezinárodní úrovni," uvedl Burmistrov. "Moskva a Petrohrad jsou čím dál přitažlivějšími destinacemi pro zákazníky kupující luxusní zboží. Spolupráce s MOV v předvečer olympiády může přilákat zahraniční turisty a příznivě ovlivnit tržby společnosti," dodal.

Podle experta může pro cílovou skupinu zákazníků znamenat toto vítězství Bosco nad Nike více než vyloučení Ruska z olympiády. Bosco di Ciliegi ve volném překladu znamená Višňový sad. Firma patří podnikateli Michailu Kusnirovičovi.

Související

Češi vítají na Staroměstském náměstí naše olympioniky

Sportovci nemají ani několik týdnů po olympiádě odměny za medaile. A další měsíce je nedostanou

Praha - Úspěšní čeští sportovci ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu stále nedostali odměny za medaile, i když jim premiér v demisi Andrej Babiš 23. dubna předal symbolické šeky. Peníze by měli obdržet zhruba v červenci. Ve vyjádření pro ČTK to dnes uvedl ministr školství Robert Plaga. Zpoždění souvisí s tím, že odměny poprvé vyplácí přímo ministerstvo místo Českého olympijského výboru (ČOV). Musí se kvůli tomu schválit nové nařízení vlády.

Více souvisejících

Olympijské hry 2018 Rusko Mezinárodní olympijský výbor Bosco di Ciliegi Nike sport

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy