Stále lepšící se Koudelka skončil v Ga-Pa čtvrtý. Vyhrál opět Rjoju Kobajaši

Garmisch-Partenkirchen - Novoroční závod v německém Garmisch-Partenkirchenu v rámci Turné čtyř můstků vyšel jedinému českému zástupci v něm Romanu Koudelkovi. Ten opět potvrdil svůj vzestup a poté, co se do tohoto závodu kvalifikoval ze sedmé pozice, nakonec v hlavním závodě skončil na ještě lepším čtvrtém místě. Triumf v tomto závodě nebral nikdo jiný než aktuální lídr Světového poháru Japonec Rjoju Kobajaši, jenž tak zopakoval své prvenství z Oberstdorfu. Druhý skončil doácí Němec Markus Eisenbichler, třetí pak Polák Dawid Kubacki.

Ani po silvestrovských oslavách neztratil devětadvacetiletý reprezentant Roman Koudelka nic ze své stoupající formy z posledních dní a i na Nový rok zaznamenal skvělý výsledek. V Ga-Pa v rámci Turné čtyř můstků poté, co v 1. kole nejprve skočil 133 metrů a ve druhém pak ještě o metr a půl dál, skončil nakonec těsně pod stupněmi vítězů. Pouze 2,4 bodu mu chybělo na to, aby se téměř po třech letech zase objevil v závodu Světového poháru na bedně. V průběžném celkovém pořadí Turné figuruje rodák z Turnova na páté pozici. Kolegové Romana Koudelky Čestmír Kožíšek, Viktor Polášek a Lukáš Hlava se do hlavního závodu v Ga-Pa neprobojovali.

"Po prvním kole jsem si říkal - budu útočit na bednu, za sebe jsem se vůbec nedíval. Nahoře jsem si to krásně užil, uvolnil a dal svůj skok. Dole bylo čekání už příjemné, škoda jenom, že mě čeští fanoušci neviděli na bedně. Turné je velmi dobře rozjeté, tak se těším dál na rakouskou část. Jsem za tyto výsledky hrozně rád," rozplýval se nad svým výkonem po závodě sám Koudelka.

Stejně jako tomu bylo v neděli v Oberstdorfu, tak i tentokrát si to o triumf v závodě mezi sebou rozdali Japonec Rjoju Kobajaši a Němec Markus Eisenbichler. A i tentokrát to byl japonský skokan a kometa letošní sezóny, kdo se nakonec z triumfu radoval. V úterý byl o 1,9 bodu lepší než domácí reprezentant.

Po dvou německých zastávkách se Turné čtyř můstků tradičně přesouvá do Rakouska, kde se skokanská elita představí v Innsbrucku a Bischofshofenu.

Závod SP a Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích v Garmisch-Partenkirchenu (1.1.2019):

1. R. Kobajaši (Jap.) 266,6 b. (136,5+133 m)2. Eisenbichler (Něm.) 264,7 (138+135)3. Kubacki (Pol.) 256,2 (133,5+133)4. Koudelka 253,8 (133+134,5)5. D. Kobajaši (Jap.) 249,4 (131+131,5)6. Stoch (Pol.) 249,2 (129+134)7. Leyhe (Něm.) 249,0 (128+135)8. Zajc (Slovin.) 248,7 (132+132,5)9. Granerud 245,4 (127+132)10. Stjernen (oba Nor.) 245,3 (129,5+134)

Průběžné pořadí Turné (po 2 ze 4 závodů):

1. R. Kobajaši 548,9 b.2. Eisenbichler 546,63. Kubacki 526,04. Stjernen 523,55. Koudelka 518,26. Stoch 516,8

...

37. Polášek 210,853. Hlava 93,6

Průběžné pořadí SP (po 9 z 28 závodů):

1. R. Kobajaši 756 b.2. Žyla (Pol.) 5093. Stoch 4374. Geiger (Něm.) 3615. Forfang (Nor.) 3366. Leyhe 311

...

14. Koudelka 18131. Polášek 4043. Hlava 1557. Kožíšek 2

Související

Ilustrační fotografie.

Pohřešovaný bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek byl nalezen mrtev v pouhých 35 letech

Ten nejčernější scénář se v pátek naplnil. Po pěti měsících hledání se našlo tělo bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, bohužel však bez známek života. Poslední zprávy hovořily o tom, že se pětatřicetiletý Hájek nacházel v Malajsii, od té doby o něm žádné další informace nepřišly a rodina tak jeho zmizení oznámila na začátku loňského října policii. Bývalý skokan na lyžích, jenž je nadále držitelem českého rekordu v letech na lyžích, zemřel v pouhých 35 letech. 
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.

Více souvisejících

Skoky na lyžích Roman Koudelka

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 3 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 6 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

V Bayreuthu zatkli 2 ruské agenty, kteří plánovali útoky v Německu

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy