Šlesingr vystřílel v Oberhofu páté místo

Oberhof - Pozdě, ale přece. Biatlonista Michal Šlesingr se konečně vrátil k závodění a hned z toho byl povedený víkend v Oberhofu. V pátek skončil ve sprintu na dvanáctém místě, v dnešní stíhačce se propracoval až na skvělou pátou pozici.

Michal Šlesingr musel kvůli různým zdravotním potížím vynechat první část Světového poháru. Pauza mu ale na závodnickém umu nic neubrala. V německém Oberhofu předvedl dva kvalitní výkony a měsíc před olympijádou ukázal dobrou formu.

Po pátečním dvanáctém místě ve sprintu se dnes Šlesingr postavil na start stíhacího závodu vypsaného na distanc 12,5 kilometru. Český běžec předvedl bezchybnou střelbu a především díky ní skončil na vynikajícím pátém místě.

"Některé položky si trochu víc počkal, ale není úplně běžecky v top formě a jelikož zdejší trať není jednoduchá, jede se pořád z kopce do kopce, na střelnici se na to musí reagovat"  řekl v rozhovoru pro Českou televizi reprezentační trenér Ondřej Rybář.

Závod vyhrál Nor Svendsen před krajanem Björndalenem a Fourcadem z Francie. Další čeští závodníci skončili na čtrnáctém (Moravec), třicátém (Soukup) a šedesátém (Krupčík) místě.

Související

Tarjei Bø během světového poháru v Novém Městě na Moravě

Štafeta mužů s loučícím se Šlesingrem sahala po medaili. Vše zhatil Štvrtecký

Před závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě se vědělo, že půjde o tak trochu hořké lozučení Michala Šlesingra s biatlonovou kariérou, když byl odepřen vstup fanouškům do Vysočina Arény kvůli koronaviru. To však ještě nevěděl, že loučení i s tímto vědomím bude ještě horčejší, Michal Šlesingr byl totiž v sobotu, ve svém posledním závodě v kariéře, součástí štafety, kde byl ještě společně s Ondřejem Moravcem, Jakubem Štvrteckým a Michalem Krčmářem a ještě po páté střelecké položce to vypadalo, že by snad mohla po tomto závodě být v českém táboře medailová radost a tudíž i rozloučení s Michalem Šlesingrem jak má být. Jenže po střelbě vestoje Jakuba Štvrteckého bylo všechno jinak. Benjaminek celého kvarteta totiž právě tuto svou položku totálně nezvládl a musel následně zamířit hned na tři trestná kola. Češi tak nakonec dojeli do cíle jako třináctí. Není pak překvapením, že z triumfu se radovali Norové. Ti tak také získali malý křišťálový glóbus.

Více souvisejících

Michal Šlesingr (biatlonista) Ondřej Moravec (biatlonista) Biatlon

Aktuálně se děje

před 35 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy