ZOH: Verner odjel poslední závod. Skončil jedenáctý. Zlato bere Japonec Hanyu

Soči – V pátek odpoledne se jela v rámci krasobruslařské soutěže volná jízda mužů. Do volných jízd zasáhli i dva naši reprezentanti Tomáš Verner a Michal Březina. Ti postoupili z kratkého programu konaného ve čtvrtek s dalšími 22 krasobruslaři. Na medailové pozice ztráceli před touto jízdou naši reprezentanti 5, v případě Vernera 6 bodů. Tomáš Verner nastoupil dnes odpledne k poslední jízdě ve své kariéře.

Tomáš Verner jel v první polovině dnešních volný jízd. Po polovině volných jíz, tedy poté, kdy svou jízdu odjel dvanáctý krasobruslař, vedl v průběžném pořadí Tomáš Verner s 232,99 body, což je celkový součet bodů po obou disciplínách. Za svou poslední jízdu v kariéře dostal 151,90 bodů. Ve své jízdě sedmadvacetiletý závodník sice hned při prvním skoku, tedy při čtverném toeloopu, spadl. K vidění byla ve Vernerově jízdě i skvělá kombinace trojitého axela s trojitým toeloopem a pak i kombiance trojitého axela s dvojitým salchowem. Nakonec skončil jedenáctý.

Na našem druhém krasobruslaři Michalu Březinovi bylo vidět, že si na své jízdě a i na skocích dává záležet. I přesto byl však vidět pád při kombinaci trojitého flipa a trojitého toeloopa. Ke konci své jízdy předvedl Březina pouhý dvojitý salchow. Za jízdu dostal od rozhodčích Březina 151,67 bodů. Díky celkovému součtu bodů se v tu chvíli zařadil český závodník na 2. místo. Nakonec se vešel do první desítky, když skončil na desátém místě.

Zlato získal za svou jízdu japonský krasobruslař Yuzuru Hanyu, jenž dostal od rozhodčích 178,64 body. Celkový součet činí 280,09 body. Stříbrný je Kanaďan Patrick Chan a třetí krasobruslař z Kazachstánu Denis Ten.

Konečné pořadí

1. Yuzuru Hanyu (JPN) 280,09 – ZLATO2. Patrick Chan (CAN) 275,62 – STŘÍBRO3. Denis Ten (KAZ) 255,10 – BRONZ4. Javier Fernandez (ESP) 253,925. Tatsuki Machida (JPN) 253,426. Daisuke Takahashi (JPN) 250,677. Han Yan (CHN) 246,208. Peter Liebers (GER) 239,879. Jason Brown (USA) 238,3710. Tomáš Březina (CZE) 233,6211. Tomáš Verner (CZE) 232,9912. Jeremy Abbott (USA) 232,7013. Brian Joubert (FRA) 231,7714. Alexander Majorov (SWE) 224,8615. Kevin Reynolds (CAN) 222,2316. Jorik Hendrickx (BEL) 214,0417. Misha Ge (UZB) 203,2618. Florent Amodio (FRA) 198,6419. Michael Christian Martinez (PHI) 184,2520. Jakov Godoroža (UKR) 182,1921. Alexej Byčenko (ISR) 177,0622. Abzal Rakimgaliev (KAZ) 174,4023. Zoltan Kelemen (ROU) 158,7624. Viktor Romaněnkov (EST) 139,99

Zdroj: www.sochi.ru

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Tomáš Verner Krasobruslení

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy