ZOH: Zlato získala v závodě s hromadným startem Bjoergenová. Vrabcová – Nývltová fantasticky pátá!

Krasnaja Poljana – V sobotu dopoledne se jely běžkyně na lyžích závod 30 km s hromadným startem. I zde měla Česká republika své zástupce. Konkrétně odstartovaly tři české závodnice: Eva Vrabcová – Nývltová, Petra Nováková a Klára Moravcová. Nicméně mezi nějvětšími adeptkami na medailové pozice v tomto závodě byly Norky Johaugová, Bjoergenová a Wegová. Samozřejmě o medaili přemýšlely i Polka Justyna Kowalczyková a Finka Kerttu Niskanenová. Všechny tyto závodnice představili organizátoři závodu při nástupu na start v první pětici. Všech 57 závodnic jelo 30 kilometrovou trať, čakalo je tedy šest pětikilometrových okruhů, které jsou vytyčeny červeně a modře. Začalo se tím červeným. Zlato, stříbro i bronz získaly nakonec norské barvy.

Česká závodnice Eva Vrabcová – Nývltová projela mezičasem po prvním okruhu s časem, který ji zařadil na průběžnou třináctou pozici. Poté se jako první závodnice rozhodla přezouvat lyže. Na prvních třech místech byly po prvním mezičase Norky Johaugová, Bjoergenová a Steiraová. Další česká závodnice Nováková odpodla po desátém kilometru. Odstoupila také jedna z favoritek Charlotte Kallaová, stejně tak překvapivě skončila a to po 18. kilometru Justyna Kowalczyková.

Na 20. kilometru projela mezičasem Vrabcová – Nývltová jako čtvrtá. Ve vedení bylo stále trio norských závodnic, na které ztrácela v tu chvíli 50 vteřin. Česká reprezentantka společně s Hugueovou poodjela skupince závodnic, které se jich držely. Když zbývalo posledních pět kilometrů do cíle ve vedení byly stále norské závodnice. Při stoupání na stadion byla na čtvrtém místě skvěle lyžující Vrabcová – Nývltová.

Dva kilometry do cíle už začalo závodit o medailové pozice. Konkrétně začala bojovat o přední pozici Bjoergenová s Johaugovou. Naše závodnice byla stále na čtvrté příčce, za ní se však tvroří mnohočlenná skupinka závodnic. V závěrečném finiši byla těsně před cílem Vrabcová – Nývltová čtvrtá, ale dokázala ji ještě předjet Finka Niskanenová. Jisté však je, že po tomto závodě putují všechny medaile do Norska.

KONEČNÉ VÝSLEDKY:

1. Marit BJOERGENOVÁ (NOR) 1:11:05,2 hod. - ZLATO2. Therese JOHAUGOVÁ (NOR) +2,6 s - STŘÍBRO3. Kristin Stoermer STEIRAOVÁ - BRONZ

----

4. Eva VRABCOVÁ - NÝVLTOVÁ (CZE) +1:21,9 min.37. Petra NOVÁKOVÁ (CZE) +5:42,1 min.45. Klára MORAVCOVÁ (CZE) +8:28,8 min.

Zdroj: www.sochi.ru

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Eva Vrabcová-Nývltová (lyžařka)

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy