ZOH: Zlato po závodě čtyřbobů získala posádka vedená pilotem Alexanderem Zubkovem

Krasnaja Poljana - Dnes pokračoval olympijský závod mužských čtyřbobů dvěma finálovými jízdami poté, co včera večer se jely první dvě. Po odjeté třetí jízdě vedla první ruská posádka. Do čtvrté poslední jízdy postoupilo celkem dvacet čyřbobů. Mezi nimi i ten český.

Český čtyřbob se ve čtvrté jízdě vydal do koryta jako pátý v pořadí. V cíli měl náskok jedné setiny na doposud vedoucí francouzskou posádku a bylo jasné, že skončí po tomto závodě nejhůře šestnáctý.

Zlato získala ruská posádka vedená Alexanderem Zubkovem, která jela jako úplně poslední. Ta měla dostatečný náskok před lotyšskou posádkou Oskarse Melbardise, která tak získává stříbrnou medaili. Třetí skončil se ztrátou 12 setin vteřiny na první čtyřbob americký bob vedený Stevenem Holcombem.

KONEČNÉ VÝSLEDKY:

1. Rusko 1 - celkový čas po všech jízdách 3:40,60 - ZLATO2. Lotyšsko 1  + 0,09 - STŘÍBRO3. USA 1 +0,39 - BRONZ

----

16. Česko 1 +2,57

Zdroj: www.sochi.ru

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Jan Vrba (boby)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 53 minutami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 10 hodinami

včera

včera

Rusko opět vyhrožuje: Odpovíme zničujícím odvetným úderem, pokud Ukrajina zaútočí na Kerčský most

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová v pátek podle agentury Reuters varovala, že Rusko odpoví "zničujícím odvetným úderem", pokud Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most nebo na anektovaný Krymský poloostrov. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy