Vydařený Koudelkův návrat na můstky. V Engelbergu postoupil z kvalifikace

Poprvé od úbnorové operaci kolene se v rámci Světového poháru představil skokan na lyžích Roman Koudelka. Stalo se tak ve švýcarském Engelbergu a návrat je to jako hrom. Podařilo se mu tam totiž postoupit z kvalifikace do sobotního závodu. V něm nebude k vidění jeho krajan Viktor Polášek, další český účastník páteční kvalifikace.

Koudelka se objevil už minulý týden na nižším Kontinentálním poháru ve Vikersundu a tehdy se při své soutěžní premiéře na lyžích dostal na stupně vítězů, když skončil třetí a a řekl si tak o účast ve Švýcarsku.

Skokem v kvalifikaci tak navázal na svůj výkon z předcházejícího tréninku. Zaznamenal 121,5 metru daleký skok a umístil se tak na 41. místě. To jeho reprezentační kolega Viktor Polášek skočil jen 111 metrů a z 58. místa se tak kvalifikovat nemohl.

Nejdál skočili v rámci této kvalifikace Rjoju Kobajaši z Japonska a druhý Timi Zajc ze Slovinska, kteří skočili naprosto shodně a to 136,5 metru.

Související

Ilustrační fotografie.

Pohřešovaný bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek byl nalezen mrtev v pouhých 35 letech

Ten nejčernější scénář se v pátek naplnil. Po pěti měsících hledání se našlo tělo bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, bohužel však bez známek života. Poslední zprávy hovořily o tom, že se pětatřicetiletý Hájek nacházel v Malajsii, od té doby o něm žádné další informace nepřišly a rodina tak jeho zmizení oznámila na začátku loňského října policii. Bývalý skokan na lyžích, jenž je nadále držitelem českého rekordu v letech na lyžích, zemřel v pouhých 35 letech. 
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.

Více souvisejících

Skoky na lyžích Roman Koudelka

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy