Nejvlivnější Češi na sociálních sítích? Podívejte se na aktuální žebříček

Praha – Podle prestižního magazínu Forbes je na sociálních sítích každý druhý Čech. Nejrozšířenější je Facebook. Podle statistiky NetMonitor velikost české internetové populace přesahuje 6,8 milionu lidí. A kdo je nejvlivnějším Čechem na sociálních sítích? Žádný politik ani sportovec, ale modelka Karolina Kurková.

Nejvlivnějším Čechem na sociálních sítích je modelka Karolina Kurková, následuje fotbalový brankář Petr Čech a třetí příčka patří dvojici internetových bavičů ViralBrothers. Žebříček 77 nejvlivnějších lidí z Česka sestavil časopis Forbes ve spolupráci se Socialbakers.

Rozhodujícím měřítkem byla aktivita Čechů na největších sociálních sítích, tedy Facebooku, YouTube, Instagramu a Twitteru. Kromě počtu příspěvků, které osobnosti publikují, hraje roli především počet fanoušků, followerů a odběratelů.

Dále do metriky zahrnul i aktivitu fanoušků, tedy jak komu dávají "lajky", na koho reagují a čí přeposílají příspěvky. Podmínkou zařazení do žebříčku bylo i české občanství, profil také nesměl být falešný.

Seznam ovládly celebrity, sportovci a youtubeři, jediným zástupcem politiků je ministr financí Andrej Babiš (ANO). V první desítce se umístili třeba Petra Kvitová, Jiří Král nebo Alena Šeredová. Jediným politikem v žebříčku je Andrej Babiš, který obsadil 62. příčku.

Nejvlivnější Češi na sociálních sítích

1 Karolina Kurková2 Petr Čech3 ViralBrothers4 Petra Kvitová5 Jiří Král6 Denise Milani7 Ben Cristovao8 Teri Blitzen9 Hoggy (Petr Lexa)10 Alena Šeredová

11 Gejmr12 Jaromír Jágr13 MenT14 Stejk15 ZuzkaLight16 Dara Rolins17 Ewa Farna18 DJ Wich19 MadBros20 Gabrielle Hecl

21 NejFake22 Tomáš Berdych23 PedrosGame24 Atishow25 Johnny Valda26 Marco Elefteriadis (Ektor)27 Johny Machette28 GetTheLouk (Lucie Dejmková)29 Vadak30 FattyPillowTV

31 Lucie Bílá32 Leoš Mareš33 Jmenuju Se Martin34 Martina Sáblíková35 Denis TV36 Ruda z Ostravy37 Jan Kraus38 VladaVideos39 Makyna016 (Markéta Poláková)

40 Šimon Vojta41 TVTwixx42 Nikola Čechová43 Petra Vančurová44 House45 NaprostoRetardovaný46 Simona Krainová47 Pentagames48 FlyGunCZ49 Paulie Garand50 The Teen Girl Looks (Anett Bartová)

51 Daniel Landa52 Tomas Ujfalusi53 Jiří Šiftař54 Tomáš Klus55 Dominika Myslivcová56 Nicol Koderová57 Agrealus58 Petra Němcová59 Eva Samková60 Markéta Štroblová (Little Caprice)

61 Týnuš Třešničková62 Andrej Babiš63 Sharlota64 Jan Veselý65 Lucie Vondráčková66 Vladimir51867 Zdenek Stybar68 Karel Gott69 Martina Navrátilová

70 Agáta Hanychová71 StyleWithMe72 Jaromír Bosák73 MamaLifestyle74 Zorka Hejdová75 Blanka Matragi76 Libor Podmol77 Robert Záruba

Související

Greta Thunbergová (aktivistka)

Světovou osobností sociálních sítí se staly modelka i babička

V soutěží významných světových osobností sociálních sítí Global Social Awards uspěl americký fotbalista Ross Smith se svou 92letou babičkou, jihoafrická moderátorka Bonang Matheba, brazilská modelka Paola Antoniniová, která při autonehodě přišla o nohu, nebo maďarská videobloggerka Vivien Alexyová. Ocenění byla předána dnes v pražském Foru Karlín. Ceny se udělují například za inspiraci, kterou osobnosti přinášejí, a za jejich vliv na společnost.

Více souvisejících

Karolína Kurková internet forbes

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy