Hackeři opět udeřili. Známý portál je nedostupný

Praha - VÍME PRVNÍ: Hackeři jsou zpět. Největší český aukční server Aukro se již druhý den potýká s DDoS útoky.

Aukční server Aukro.cz byl včera nedostupný pro některé uživatele. Důvodem byl DDoS útok, což oznámil server na Facebooku. Kvůli omezení přístupu musely být prodlouženy aukce, které v tu chvíli portál nabízel.

Pravděpodobně stejný důvod má i dnešní výpadek serveru. Ten přestal fungovat kolem páté hodiny odpoledne. Server nicméně stále nepotvrdil, že jde opět o DDoS.

Tyto hackerské akce v březnu trápily celý český web. Hackeři přetížili zpravodajské portály, weby některých bankovních i státních institucí. DDoS útok spočívá ve zneužití tisíců počítačů, které se v jednu chvíli připojí na daný web a tím ho zahltí.

Související

Literatura

Roste poptávka po komiksech, největší zájem je o Čtyřlístek

Největší české on-line tržiště Aukro sleduje růst zájmu o komiksy. Od května do srpna se měsíčně vydražily "obrázkové příběhy" za zhruba milion korun, ve stejném období loni byla čísla přibližně poloviční. Zájmu dominuje Čtyřlístek. Přes Aukro se od května 2017 do současnosti prodaly Čtyřlístky za více než 12 milionů korun, což je zhruba polovina celkového obratu v kategorii komiksů.
Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aukro: Prodej zdravotnických pomůcek stoupl o desítky tisíc procent, zájem je i o zlato

Aukční portál Aukro zaznamenal letos v březnu nárůst prodeje roušek, respirátorů, dezinfekčních gelů a dalšího zdravotnického materiálu o 74.000 procent na zhruba 34.000 prodaných kusů. V březnu 2019 se prodalo jen 46 kusů této kategorie produktů. Počet prodejců u zdravotních pomůcek pak meziročně vzrostl o 2374 procent. V tiskové zprávě o tom dnes informoval portál. Rovněž podle serveru stoupá i zájem o zlato jako bezpečné úložiště peněz, což je na Aukru nový trend.

Více souvisejících

aukro.cz Hackeři

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 3 minutami

před 3 minutami

před 4 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy