Odhaleno tajemství pokeru? Otestovat se můžete i vy

MAGAZÍN - Kanadští vědci vytvořili počítačový program, o němž tvrdí,že je nejlepším pokerovým hráčem světa a nikdy neudělá chybu. Algoritmus je prý tak dokonalý, že by počítač nebylo možné porazit během celého života živého hráče. Informuje server BBC.

Vědci se zaměřili na verzi pokeru zvanou Texas Hold 'em pro dva hráče. Karbaníkům, kteří si chtějí své schopnosti proti počítači otestovat, dali příležitost: Učinit tak může každý na následující webové stránce.

Nejde o první pokus využít počítače k vytvoření "neporazitelného" lidského protivníka. V roce 1997 se expertům ze společnosti IBM podařilo zkonstruovat superpočítač Deep Blue, který zvítězil nad tehdejším šachovým šampionem Garry Kasparovem.

Šachy se však od pokeru liší. V druhém případě totiž hráči před zahájením hry neznají všechny informace o možných situacích a v průběhu partie se musí rychle rozhodovat. Počítač například netuší, jaké karty má jeho protihráč "v ruce".

Program vývojářů z Univerzity of Alberta se však naučil tento problém překonat. Je napsán tak, aby se z bilionů her, které absolvuje, poučoval a pamatoval si veškerá řešení, jež nevedla k úspěchu.

Související

Poker

Čech vyhrál v pokeru 68 milionů. Ve finále rozdrtil Němce i Američana

V přepočtu 67,8 milionu korun vyhrál v neděli v pokeru na evropském turnaji v Rozvadově na Tachovsku Čech Martin Kabrhel. Je to podle pořadatelů akce druhá nejvyšší česká výhra po 98 milionech, které v roce 2011 získal Martin Staszko na turnaji v Las Vegas. Kabrhel ale nynějším vítězstvím překonal Staszka na první příčce českého žebříčku celkových turnajových výher. Dnes to oznámil mluvčí kasina King's Resort Rozvadov Jaroslav Holý, kde se turnaj konal.
Poker

Němci zatkli pokerové podvodníky

Drážďany - Němečtí policisté dnes provedli v sedmi spolkových zemích zátah na pokerové podvodníky. Zadrželi šest lidí a zabavili velké množství důkazního materiálu, jednu střelnou zbraň a omamné prostředky, informovala dnes agentura DPA.

Více souvisejících

Poker Vědci Kanada

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 24 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 7 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy