OBRAZEM: Šílené snímky ukazují děsivý teror v Nairobi

Nairobi - Drama v keňské metropoli Nairobi, kde armáda a policie od soboty obléhá nákupní centrum Westgate Mall přepadené teroristy, se podle keňské vlády chýlí ke konci. Speciálním jednotkám se podařilo osvobodit téměř všechna rukojmí a tři ozbrojenci byli zabiti, oznámil dnes ministr vnitra. Z místa, kde přišlo o život nejméně 62 lidí, se ale ještě dnes večer valil hustý dým a zaznívala střelba. Nebylo jasné, kolik ozbrojenců v budově zůstalo; vojáci v areálu dál pročesávali obchod po obchodu.

Související

Terorismus

Islamisté z hnutí Šabáb terorizují Keňu. Při přestřelce zemřely čtyři děti

Čtyři žáci základní školy byli zabiti poté, co se na východě Keni dostali do přestřelky mezi policií a údajnými ozbrojenci ze somálské islamistické milice Šabáb. Informoval o tom dnes sever BBC. Zřejmě tak podle něj pokračuje zvýšená aktivita islamistů v Keni, kteří v neděli při přepadení letecké základny na jihu země zabili tři Američany. Současný pokus o proniknutí na jinou základnu, kde byli přítomni britští vojáci, skončil neúspěšně.
Keňská policie

V Keni pozatýkali islamisty z hnutí Šabáb, plánovali útok na čínskou farmu

Keňská policie překazila na východě země zřejmě další útok somálských islamistů z teroristického hnutí Šabáb, tentokrát namířený proti čínské stavební firmě. Podle agentury Reuters o tom dnes informoval oblastní policejní šéf David Kerina. Minulý týden radikálové Šabábu přepadli hotelový komplex v Nairobi a zabili při tom 21 lidí a tři desítky zranili.

Více souvisejících

Teroristické útoky v Keni

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

Izrael má v úmyslu rozšířit vojenskou operaci ve městě Rafah

Izrael má v úmyslu rozšířit svou vojenskou operaci v palestinském městě Rafah na jihu Pásma Gazy. V pondělí to řekl izraelský ministr obrany Joav Galant poradci Bílého domu pro národní bezpečnost Jakeovi Sullivanovi. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy