Trumpův poradce Flynn byl v minulosti vyšetřován, varuje WP

Washington - Bývalý generál Michael Flynn, kterého prezident Donald Trump jmenoval svým poradcem, byl v době působení v Afghánistánu vyšetřován za předávání utajovaných informací cizincům.

Napsal to dnes list The Washington Post. Podle vyšetřovatelů ale jednal "nevědomky" a postižen nebyl.

Flynn působil v Afghánistánu v hodnosti generálmajora jako velitel americké vojenské rozvědky. Podle vyšetřovatelů předával tajné informace spojeneckým kolegům, konkrétně Britům a Australanům.

Vyšetřování z roku 2010 ale ukázalo, že si počínal "nevědomky" a nezpůsobil americké národní bezpečnosti žádné škody. Postižen nijak nebyl.

The Washington Post získal informaci o Flynnově prohřešku z Pentagonu na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Sám Flynn už v minulosti přiznal, že byl vyšetřován, ale věc označoval za nedůležitou a nesděloval o ní žádné podrobnosti.

Související

Bývalý prezident Donald Trump mluví s médii, když opouští soudní síň poté, co byli v jeho trestním procesu u Manhattanského trestního soudu v New Yorku v pátek 19. dubna 2024 vybráni poslední porotci.

Donald Trump otáčí: Přežití Ukrajiny je pro USA důležité

Donald Trump sdělil, že přežití Ukrajiny je pro USA důležité. Agentura  Reuters tuto změnu popisuje jako posun v tónu pár dní předtím, než budou republikáni hlasovat o balíčku pomoci ve výši 61 miliard dolarů ve Sněmovně reprezentantů USA. Informuje deník The Guardian.

Více souvisejících

Donald Trump USA (Spojené státy americké) Michael Flynn (generál)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy