Muž vyvedený z letadla United Airlines se léčí v nemocnici, uvedl jeho právník

New York - Muž násilím vyvedený z letadla společnosti United Airlines se léčí z utrpěných zranění v nemocnici v Chicagu, oznámil v úterý podle agentury AP jeho právník.

AP s odvoláním na své zdroje uvedla, že postiženým cestujícím je lékař David Dao, jemuž je 69 let a pochází z města Elizabethtown v Kentucky. V roce 2004 byl podle AP odsouzen za podvodné získávání léků, lékařskou licenci získal zpět před dvěma lety.

Šéf United Airlines Oscar Munoz se v úterý za incident omluvil. "Přijímáme plnou odpovědnost a budeme pracovat na tom, abychom vše napravili," uvedl Munoz v prohlášení.

Událost se stala v neděli na lince z Chicaga do Louisville, na kterou společnost odbavila více cestujících, než kolik činila kapacita letounu. Protože společnost chtěla v letu upřednostnit členy své posádky mimo službu, kteří v pondělí opět nastupovali na směnu, vyzvala nejdříve cestující, aby čtyři místa sami dobrovolně za odškodnění uvolnili. Protože se nikdo nepřihlásil, vybral náhodně počítač čtyři lidi, které aerolinky vyloučily z přepravy.

Jeden z vyloučených se ale odmítl svého místa vzdát, ze sedačky ho proto vynesla ostraha. Muž se po chvíli do letadla vrátil, podle svědků měl ale zakrvácenou tvář a choval se zmateně. Videozáznam z vyvedení se v pondělí rychle šířil po internetu, v úterý na něj reagoval i mluvčí Bílého domu. Dívat se na tyto záběry bylo znepokojivé, uvedl.

Související

Více souvisejících

David Dao (cestující vyvedený z letadla UA) United Airlines zajímavosti USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy