Trump se vydal do Las Vegas, v nemocnici navštívil zraněné po nedělní střelbě

Las Vegas - Do nevadského Las Vegas dnes přiletěl americký prezident Donald Trump. Tam se má setkat s lidmi, kteří přežili masakr u hotelu Mandalay Bay. Šéf Bílého domu chce rovněž poděkovat záchranářům za rychlou a účinnou pomoc.

Americká média Trumpovu cestu do Las Vegas označují za test schopnosti hlavy státu semknout národ tváří v tvář tragédii a vyjádřit účast pozůstalým. S prezidentem do Nevady přicestovala první dáma Melania Trumpová.

Před příletem do města Trump prohlásil, že vyšetřovatelé už vědí o střelci Stephenu Paddockovi mnohem víc. Veřejnost se to podle Trumpa „ve vhodné době" dozví. Masakr si vyžádal téměř 60 mrtvých a více než 500 zraněných. O motivech činu penzionovaného účetního, gamblera a milionářského důchodce Paddocka policie stále nemá jasno.

Do USA se dnes vrátila Paddockova dvaašedesátiletá partnerka Marylou Danleyová, která v době masakru pobývala na Filipínách. Bezprostředně po příletu z Manily do Los Angeles ji začali vyslýchat agenti FBI. Sestry Danleyové, které žijí v Austrálii, novinářům řekly, že Marylou Paddocka „opravdu milovala". Vrah ji prý poslal na Filipíny, aby mu nemohla zabránit ve spáchání jeho činu.

Šéf FBI Andrew McCabe dnes v Bostonu americkým novinářům řekl, že vyšetřovatelé se snaží „rekonstruovat vrahův život a proniknout do jeho chování". Chtějí vyslechnout všechny, kdo mu „zkřížili cestu" ve dnech a týdnech předcházejících tragédii. Na dotaz, zda už existují dohady o motivech, McCabe odpověděl, že zatím ne.

Trump po příletu do Las Vegas zamířil do jedné z místních nemocnic, kde chce v soukromí hovořit se zraněnými návštěvníky osudného koncertu. Cestou do nemocnice podle agentury AP kolona vozidel míjela místo, kde se masakr odehrál.

Související

Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Oběti masakru v Las Vegas se dohodly na vyrovnání za stamiliardy dolarů

Přeživší a příbuzní 58 obětí masakru v Las Vegas z roku 2007 se dohodli s firmou MGM Resorts provozující hotel, z něhož se střílelo, na finančním vypořádání v celkovém objemu nejméně 735 milionů dolarů (téměř 17,2 miliardy korun). Podle agentury Reuters to dnes uvedly právnická firma zastupující oběti i společnost MGM Resorts International.

Více souvisejících

střelba na koncertě v Las Vegas (2. října 2017) Stephen Paddock (střelec z Las Vegas) Donald Trump

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy