Ubodal tři lidi, přejel chodce a další čtyři osoby zranil

New York - Američan během pátečního a sobotního vražedného běsnění v New Yorku ubodal svého nevlastního otce, bývalou přítelkyni a její matku. V ukradeném automobilu pak přejel chodce, informuje o tom v neděli portál zpravodajské stanice BBC.

Třiadvacetiletý Maksim Gelma, který pochází z Ukrajiny, se vyzbrojil pěti noži, když v pátek brzy ráno vyrazil na vraždící cestu. Jako prvního ubodal svého nevlastního otce Aleksandra Kuznětsova v jejich bytě v newyorské čtvrti Brooklyn, kde pobývá množství přistěhovalců z Ruska a východní Evropy.Zhruba šest hodin poté Gelmanovy kroky vedly do domu jeho bývalé přítelkyně, která se svojí šestapadesátiletou matkou bydlela o několik bloků dále. Gelman nejprve ubodal starší ženu. Když dvacetiletá Jelena Bulčenková nalezla její tělo, zavolala policii. Útočník byl však stále v domě a posléze jí zasadil jedenáct bodných ran, kterým podlehla.Mezitím Gelman ukradl dva automobily, jedním z nich srazil chodce, který na místě zemřel.Než jej policie zadržela, stihl pobodat ještě další čtyři lidi - taxikáře a spolucestující v metru.Policie muže zadržela až v sobotu dopoledne na stanici metra na náměstí Times Square.Zatím není jasné, co muže k vražednému běsnění vedlo. Policejní komisař uvedl, že se za svoji kariéru s ničím podobným nesetkal. Případ označil za "ohavný a bizardní".Gelman je nezaměstnaný a závislý na drogách. V minulosti byl již desetkrát zatčen v souvislosti s graffiti a drogami.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) Vražda

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 24 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 2 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Je to pomsta za Nasralláha, vzkazuje Írán. Izrael a Irák uzavřely vzdušný prostor

Írán vypálil téměř 200 raket na Izrael, oznámila izraelská armáda. Íránské Revoluční gardy uvedly, že tento raketový útok je odvetou za páteční zabití vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha a zástupce operačního velitele íránských Revolučních gard Abbáse Nilforušana. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy