V Baltimore evakuovali nemocnici, unikl vzorek vysoce nakažlivé choroby

Baltimore - Prestižní nemocnice Johnse Hopkinse v Baltimoru nechala evakuovat dvě své budovy, důvodem byl únik vysoce nakažlivého zmrazeného vzorku tuberkulózy.

Podle páteční zprávy listu New York Post látka unikla na spojovacím můstku mezi dvěma budovami, v nichž se provádí výzkum rakoviny.

"Byla to malá zkumavka, která obsahovala zmrazený vzorek. Spadla a otevřela se, i když vzorek zůstal uvnitř," sdělil zástupce děkana lékařské fakulty Landon King. Do prostředí se dostalo jenom několik kapek látky.

Obě budovy, které neslouží pro pacienty, byly evakuovány a kvůli možnosti, že se látka bude šířit potrubím, požárníci uzavřeli klimatizační systém. Obě budovy zůstaly zavřené několik hodin, pracovníci v blízkých budovách byli varováni prostřednictvím SMS.

Související

USA, ilustrační foto

V Baltimoru strhli sochy konfederačních generálů, prý jsou symbolem rasismu

Baltimore - Americké město Baltimore reaguje na víkendové násilnosti ve Virginii a v noci na dnešek dalo odstranit pomníky připomínající období otrokářství na jihu USA v 19. století. Sochy konfederačních vojáků už nechali odvézt z Gainesvillu na Floridě a v Durhamu v Severní Karolíně. Chystá se i odstranění památníku v texaském San Antoniu.

Více souvisejících

Baltimore evakuace nemocnice Tuberkulóza

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy