Požáry v Kalifornii krutě zasáhly celebrity. Toto zbylo z domu herce Butlera

Při rozsáhlém požáru Woolsey, který v posledních dnech pustoší jih Kalifornie, přišlo o svou nemovitost i několik celebrit. Je mezi nimi zpěvačka Miley Cyrusová, rocker Neil Young, herečka Caitlyn Jennerová, herec Gerard Butler, režisér Scott Derrickson nebo německý moderátor Thomas Gottschalk. Evakuováni museli být o víkendu také zpěvačky Lady Gaga a Cher, herci Scott Baio a Rainn Wilsonová či televizní celebrita Kim Kardashianová Westová.

Plameny zuří i ve městech jako je Malibu a Calabasas a jejich okolí, kde má dům řada slavných osobností.

"Jsem zcela zdrcena těmi požáry, které zasáhly mou obec," napsala na twitteru Cyrusová. "Můj dům už nestojí, ale společné vzpomínky s rodinou a přáteli jsou silné. Jsem vděčná za vše, co mám," napsala v neděli 25letá zpěvačka.

Completely devestated by the fires affecting my community. I am one of the lucky ones. My animals and LOVE OF MY LIFE made it out safely & that’s all that matters right now. My house no longer stands but the memories shared with family & friends stand strong. I am grateful for

— Miley Ray Cyrus (@MileyCyrus) 12. listopadu 2018

Podle serveru TMZ rovněž shořel dům 69leté herečky Caitlyn Jennerové v okrese Ventura.

Herec Gerard Butler (48) po návratu do své rezidence v Malibu doložil zkázu zveřejněním fotografie, na níž stojí před ohořelým domem a autem. Herec - známý například z filmu 300: Bitva u Thermopyl - podobně jako mnohé další celebrity poděkoval hasičům za jejich nasazení v boji s požárem.

Returned to my house in Malibu after evacuating. Heartbreaking time across California. Inspired as ever by the courage, spirit and sacrifice of firefighters. Thank you @LAFD. If you can, support these brave men and women at https://t.co/ei7c7F7cZx. pic.twitter.com/AcBcLtKmDU

— Gerard Butler (@GerardButler) 11. listopadu 2018

Plameny zničily také historickou lokalitu Paramount Ranch, která posloužila při natáčení seriálů jako Westworld nebo Doktorka Quinnová.

"Nedokážu k tomu vůbec nic říct, protože mi chybějí slova," řekl 68letý Gottschalk deníku Bild. "Na zdi jsem měl pověšený rukopis básně Panter od Rainera Marii Rilkeho. Ten lehl popelem, stejně jako schodiště, na němž vždy řádily moje děti," poznamenal bavič a moderátor, který se v Kalifornii usadil v 90. letech.

Dvojice kalifornských požárů si do dnešního rána vyžádala už nejméně 31 obětí na životech a evakuaci více než 300.000 lidí. Přes 200 lidí se pohřešuje. Požár nazývaný Camp Fire už počtem 29 obětí vyrovnal dosud nejničivější kalifornský požár Griffith Park Fire z roku 1933. Ve městě Paradise na severu Kalifornie už zničil více než 6700 domů a živností. Nyní je ze čtvrtiny pod kontrolou.

Požár Woolsey na jihu Kalifornie si zatím vyžádal dva lidské životy a zničil 177 stavení. Zatím se ho podařilo dostat pod kontrolu pouze z 15 procent.

Související

Požár

Hasiči dostali požár v Kalifornii pod kontrolu. Vyžádal si 85 životů

Nejtragičtější požár v historii Kalifornie se dnes místním hasičům podařilo dostat zcela pod kontrolu. Kalifornská lesní správa o tom informovala na twitteru. Požár Camp Fire severovýchodně od San Francisca spálil území o ploše 620 kilometrů čtverečných a vyžádal si nejméně 85 obětí.

Více souvisejících

požár v Kalifornii (listopad 2018) Miley Cyrus Gerard Butler (herec) Lady Gaga USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 4 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 5 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ukrajinská armáda sestřelila první ruský strategický bombardér

Ukrajinská armáda v pátek oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských raket a dronů na ukrajinská města.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy