Režisér Bohemian Rhapsody byl nařčen ze zneužívání. Oběti si vzpomněly po 20 letech

Režisér aktuálně velmi úspěšného filmu Bohemian Rhapsody Bryan Singer odmítá obvinění několika mužů, že je v jejich dětství či mládí zneužíval. Jsou ochotní lhát pro peníze a upoutání pozornosti, uvedl ve středečním prohlášení 53letý americký filmař. Americký magazín The Atlantic předtím informoval o obviněních ze strany čtyř mužů, z toho tří anonymů, z mravnostních deliktů před 20 lety.

V nejnovějších obviněních muži tvrdí, že Singer s nimi měl styk v jejich 15, potažmo 17 letech, ačkoli legální věk je v takových případech v Kalifornii 18 let. Jeden tehdy 13letý tvrdí, že režisér ho osahával na intimních partiích.

Některé z údajných obětí říkají, že je režisér svedl, jiní hovoří o znásilnění, píše The Atlantic.

The “Bohemian Rhapsody” director Bryan Singer has been trailed by accusations of sexual misconduct for 20 years. Here, his alleged victims tell their stories. @MisterAlexFren1 and @maxapotter report: https://t.co/PeKrnUEqRu

— The Atlantic (@TheAtlantic) 23. ledna 2019

Podobná obvinění vůči Singerovi se údajně objevují už několik let. V prosinci roku 2017 jeden muž tvrdil, že ho filmař znásilnil jako 17letého. Tento případ ještě nebyl uzavřen.

Singer natočil před snímkem Bohemian Rhapsody, který je o rockové skupině Queen, další úspěšné filmy jako Obvyklí podezřelí, X-Men, Superman se vrací nebo Valkýra. Film Bohemian Rhapsody patří mezi nominované na ceny Akademie filmových umění a věd (Oscary) za rok 2018.

Související

Film je zamýšlen jako pocta Freddiemu, který je jeho jedinou skutečně ústřední postavou.

RECENZE: Rami Malek JE Freddie Mercury. Bohemian Rhapsody Will Rock You

RECENZE – Výrazem „legenda“ se často plýtvá. Pro skupinu Queen je ale i toto označení nedostatečné. Historicky první film o rockovém zjevu 70. a 80. let to ví a dá Vám přičichnout jak k jejich začátkům, tak i vrcholu jejich kariéry – charitativnímu megakoncertu z Webmley, ze kterého si užijete hned několik elektrizujících čísel.
Rami Malek jako Freddie Mercury

Film o kapele Queen? Po letech míří konečně do kin

Životopisný film o slavném zpěvákovi kapely Queen bude bojovat o letošní nominaci na Oscara. Představitelem Freddieho Mercuryho je nepříliš známý herec egyptského původu Rami Malek, který se proslavil v seriálu Mr. Robot. Snímek Bohemian Rhapsody půjde do kin letos v listopadu.

Více souvisejících

Bryan Singer sexuální zneužívání film Bohemian Rhapsody USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 31 minutami

před 33 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy