Oscarový červený koberec zářil stříbrem a růžovou. Poprask vyvolal Billy Porter

Pokud by se daly trendy v oblečení hvězd na červeném koberci během letošního předávání Oscarů shrnout jednou větou, pak by v ní nesměla chybět stříbrná, lesk a odlesky ve všech podobách, ale především růžová, která byla zcela dominantním prvkem. Stala se ale také důkazem, že méně je někdy více - a ne každý, kdo se zahalí do růžové záplavy, bude mít od módních kritiků ustláno na růžích.

Pokud jde o lesk, k dokonalosti ho dotáhla herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová, která ve svých 49 letech předváděla dokonalou postavu ve tvaru přesýpacích hodin v róbě od Toma Forda, jež byla od hlavy po paty posetá zrcadlovou mozaikou.

Ke stříbrnému trendu se přidala také hvězda filmu Captain Marvel Brie Larsonová, která díky vysoko střiženému rozparku na červeném koberci předváděla dokonale tvarované nohy obuté do barevně ladících jehlových sandálků. Stříbrno-bílou róbu bez ramínek doplněnou impozantním diamantovým náhrdelníkem, náramky a prsteny zvolila Amy Adamsová a do stříbrné se zahalila také sošná blond herečka a modelka Molly Simsová.

Patrně nejodvážnější stříbrné šaty zvolila Amandla Stenbergová. Herečka, kterou na výsluní vynesla role Routy v prvním dílu filmové série Hunger Games, předváděla dokonalou postavu v šatech z tenkých provázků, pod nimiž měla podprsenku spojenou se spodničkou pásky ve stylu podvazků.

Smíšené reakce za svou stříbrnou róbu sklidila Michelle Yeohová, která podle některých reakcí vypadala jako dobrá čarodějka Glinda ze země Oz, kterou ve svých románech stvořil americký spisovatel Lyman Frank Baum.

Do zlatých, ručně vyšívaných šatů módního domu Carolina Herrera se oblékla 71letá Glenn Closeová. Zajímavým detailem na její róbě byly kapsy a pláštík protažený do vlečky - a také to, že podle některých pozorovatelů vypadala, jako by se oblékla do samotné sošky Oscara. Ocenění ovšem zaslouží už za to, že své šaty unesla, protože v rozhovoru na červeném koberci svěřila, že váží zhruba 20 kilogramů.

Hnědozlaté šaty zvolila Emma Stoneová. Geometrický vzor na nich ale nebyl příliš šťastný - a podle některých pozorovatelů musela naštvat pěknou řádku včel, když se oblékla do jejich plástve.

Ovšem nejvýraznějším trendem letošních Oscarů byla růžová - a nebyly to jen ženy, které po ní sáhly. K přehlédnutí nebyl Jason Momoa, který si na největší noc Hollywoodu oblékl světle růžový sametový smoking, který pro něj na míru navrhl slavný módní návrhář Karl Lagerfeld, který zemřel minulý týden ve věku 85 let.

Zatímco Momoa aka Aquaman z Ligy spravedlnosti za svůj úkrok od tradice sklidil spíše pochvalné reakce, totéž se nedá říct o volbě Pharrella Williamse, jehož oblek s maskáčovým vzorem doplňovaly kraťasy končící těsně nad koleny. Aneb jak poznamenal jeden z komentujících - ani Pharrell nedokáže z maskáčové školní uniformy udělat vhodný oblek na předávání Oscarů.

Pozdvižená obočí sklidil také herec a zpěvák Billy Porter, jehož oděv do pasu vypadal jako smoking a od pasu jako bohatá, široká sukně sametových plesových šatů. Celek pak působil jako něco, co by si na Oscary oblékla Wednesday Addamsová z filmové Rodiny Addamsových.

Šťastnou ruku při volbě netradičního oděvu naopak prokázala Melissa McCarthyová, která se rozhodla pro černobílý overal doplněný pláštíkem, ve kterém podle módních expertů vypadala úžasně. Snad jí kladné reakce na oblečení alespoň trochu vynahradí trpkost z ceny Zlatá malina, které se udělují za nejhorší filmy roku vždy den před ceremoniálem Oscarů.

Ani letos se některé hvězdy nevyhnuly přešlapům při volbě róby na slavnostní večer a nejčastěji skloňovanými jmény jsou Rachel Weiszová, Olivia Colmanová a Linda Cardelliniová.

Osmačtyřicetiletá Weiszová si oblékla prapodivné červené šaty s lesklými květinovými ozdobami a čímsi, co vypadalo jako gumové tričko. Jedovaté jazyky na internetu neváhaly glosovat, že pokud by začalo pršet, byla by dobře připravená.

Colmanová si oblékla šaty v barvě lesní zeleně, které by možná byly vkusné, pokud by nebyly doplněné tylovým přehozem a tylovými rukávy posetými krystaly. Vzadu byl tyl uvázaný na obří mašli přes celá ramena a spadal do dlouhé vlečky.

Cardelliniová se svezla na letošním růžovém trendu s jasně fuchsiovými šaty, které byly nepříliš šťastnou kombinací dvou riskantních módních trendů - mulletové sukně, kdy jsou šaty vepředu krátké a vzadu dlouhé, a tylových volánů. Celkový dojem působil, jako by se doslova utopila ve své nevhodné volbě.

Související

Ilustrační fotografie.

Hollywood odtajnil nominace na Oscara. Nejvíce šancí má snímek Síla psa

Film Síla psa od produkční a streamovací společnosti Netflix vede v počtu nominací na Oscary, má šanci na zisk až 12 zlatých sošek včetně nejlepšího filmu a režie. Sci-fi snímek Duna získal deset nominací, ačkoliv mu kromě bojů o nejlepší film chybí želízka v ohni v dalších nejsledovanějších kategoriích.

Více souvisejících

Americký Oscar Jennifer Lopezová ženy Móda Billy Porter (herec zpěvák)

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy