Trump byl nepřipraven, Tillerson je blbý jak tágo. Američtí politici se pohádali o Putina

Ruský prezident Vladimir Putin přijel na loňský rusko-americký summit v Hamburku lépe připraven než jeho americký protějšek Donald Trump. Bývalý americký ministr zahraničí Rex Tillerson to podle dnešní zprávy televize CNN prohlásil na nedávné uzavřené schůzi zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu. Trump dnes v reakci o svém bývalém ministru zahraničí znovu řekl, že je "hloupý jako štoudev".

Tillerson, kterého Trump ze svých služeb propustil loni v březnu, poslancům řekl, že se ve funkci řídil "americkými hodnotami" demokracie a svobody.

Totéž ale nedokázal říct o prezidentovi. Nedostatečná Trumpova příprava na hamburský summit podle bývalého ministra zkomplikovala americkým diplomatům práci.

Trump se dnes na Tillersona obořil. "Rex Tillerson, člověk, který je blbý jako tágo a který byl totálně nepřipraven a nevybaven pro funkci ministra zahraničí, si vymyslel historku (byl vyhozen), že jsem byl na schůzku v německém Hamburku hůř připraven než Vladimir Putin. Nemyslím, že by s tím Putin souhlasil. Pohlédněte, jak USA prospívají!" napsal na twitteru prezident.

Rex Tillerson, a man who is “dumb as a rock” and totally ill prepared and ill equipped to be Secretary of State, made up a story (he got fired) that I was out-prepared by Vladimir Putin at a meeting in Hamburg, Germany. I don’t think Putin would agree. Look how the U.S. is doing!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 23. května 2019

Není to poprvé, kdy se Trump do Tillersona zostra pustil. Loni v prosinci o něm prohlásil, že "byl hloupý jako štoudev a líný jako veš".

Související

Více souvisejících

Donald Trump Rex Tillerson USA (Spojené státy americké) Vladimír Putin

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

Turecko podpořilo Rutteho do pozice šéfa NATO. Chybí mu podpora tří zemí

Turecko potvrdilo, že podpoří do čela Severoatlantické aliance dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. Podle agentury Reuters to oznámil vysoce postavený turecký činitel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy