Američané vydražili Chaplinovu buřinku a hůlku

Los Angeles - Hůlka a buřinka z vlastnictví komika Charlieho Chaplina se v aukci v Hollywoodu vydražily za 100 000 dolarů (1,85 milionu korun). Informuje o tom v pondělí agentura AFP.

Chaplinovu bambusovou hůlku získal neznámý dražitel v nedělní aukci za 42 000 dolarů (777 000 korun). Odhadovaná cena přitom byla 20 000 až 30 000 dolarů (370 000 až 555 000 korun).Buřinka legendy němého filmu se prodala za ještě vyšší částku 58 000 dolarů (1,07 milionu korun).Zájemci si v aukci mohli koupit i šaty, filmové kostýmy a šperky nedávno zesnulé zpěvačky Whitney Houston. Dva páry náušnic, které nosila ve filmu Osobní strážce, vynesly dohromady 9920 dolarů (183 000 korun) namísto očekávaných 2800 (51 800 korun).Korzet, ve kterém Houstonová zpívala na podiu, se vydražil za 19 200 dolarů (355 200 korun), více než trojnásobek odhadované ceny.Mezi draženými předměty byl i kabát, který nosil Clark Gable ve filmu Jih proti severu, kostým Supermana z filmu Superman IV. nebo šaty, které na sobě měla princezna Diana v roce 1992.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) dražby

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Izrael byl terčem dalšího masivního útoku z Libanonu

Sever Izraele čelil v pátek silnému ostřelování z Libanonu, kdy bylo vypáleno zhruba 180 raket a dělostřeleckých granátů. Nejintenzivnější útoky proběhly v podvečerních hodinách. Uvedl to server Times of Israel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy