V USA uhořelo sedm lidí včetně novorozence

Cicero - Požár v bytovém domě v americkém městě Cicero si vyžádal životy sedmi lidí. Nejstarší obětí je dvacetiletý muž, nejmladší jeho třídenní syn, informoval o tom v pondělí deník Chicago Tribune na svých webových stránkách.

V bytě uhořeli Byroon Reed, jeho o rok mladší přítelkyně Sallie Gistová a jejich synové - tříletý Rayshawn a třídenní Byron. O život přišla také osmnáctiletá Tiera Davidsonová a sourozenci Gistové - šestnáctiletá dvojčata Elijah a Elisha.

Skupina mladých lidí v bytě slavila návrat matky a novorozeného chlapce domů.

Příbuzné obětí neštěstí zdrtilo. "Rodina skutečně trpí," uvedl jeden z truchlících Patrick Lewis.

Příčina požáru, který připravil o střechu nad hlavou až 20 lidí, se vyšetřuje. Mluvčí městské správy Ray Hanania uvedl, že vyšetřovatelé budovu "důkladně prozkoumají".

"Jestliže v jedné budově ztratíte tolik lidí, zaslouží si to řádné vyšetření," vysvětlil.

V době po požáru bylo v domě až 40 lidí.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policie obvinila muže, který s nožem vyhrožoval ve škole v Ostravě

Policie pokročila s vyšetřováním incidentu, který řešila na začátku nového školního týdne dramatické chvíle v jedné ze škol v Ostravě. Rodič jednoho z dětí si tam přišel vyřizovat účty s učiteli, přičemž se vybavil kapesním nožem. Nyní si vyslechl obvinění. 

Více souvisejících

krimi USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Petr Fiala

Piráti ve vládě končí, říká Fiala. Bartošovo ministerstvo svěřil Jurečkovi

Piráti opustí vládu, řekl končící vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) na středečním jednání kabinetu premiérovi Petru Fialovi (ODS). Podle Fialy závisejí další kroky na tom, kdy nejmenší strana z vlády odejde. Sám už prezidentovi odeslal návrh na odvolání Bartoše. Řízením ministerstva pro místní rozvoj by měl být dočasně pověřen ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Válka v Gaze

Hizballáh v odvetě za útok pagery vypálil raketu na sídlo Mosadu

Libanonské proiránské hnutí Hizballáh se přihlásilo k odpovědnosti za středeční raketový útok na střední Izrael. Uvedlo, že balistickou raketou Kádir 1 mířilo na velitelství izraelské rozvědky Mosad nedaleko Tel Avivu. O útoku informoval zpravodajský web Times of Israel (TOI).

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Jan Hamáček

Sociálním demokratům vykradli hlasy populisté. Stav české levice je tragický

Stav levice v České republice je tristní. Stojí za tím řada faktorů v čele se slabou sociální demokracií a populisty, kteří slíbí úplně cokoliv, aby se dostali do sněmovny. Začínají na to doplácet i Piráti s programem založeným na liberalismu a progresivismu, ten totiž konzervativnějšího voliče nijak nezasáhne.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Prohra vládních stran ukazuje na jasný trend: Toto je poslední mandát Fialovy vlády

Zatímco hnutí ANO poměrně suverénně ovládlo krajské volby, vládní strany mají řadu podnětů k zamyšlení. Celonárodní vedení politiky se propsalo do krajů a rozhodlo o podobách zastupitelství. Kromě náročné politické situace za tím stojí i nezvládnutá komunikace vlády Petra Fialy – a tím pádem upadnutí v nemilost u velké části českého elektorátu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy