Ukradený Chevrolet z Pulp Fiction se našel po 19 letech

Los Angeles - Policie po 19 letech pátrání našla ukradený Chevrolet z kultovního filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Radost tak udělala především režisérovi Quentinu Tarantinovi, jemuž klasický kabriolet z roku 1964 patřil.

Třešňově červený vůz Chevrolet Chevelle Malibu, který ve filmu řídil John Travolta, se našel tento týden v kalifornské oblasti San Francisco Bay, informoval místní list San Bernardino County Sun.Šerif Albert Anolin řekl, že k vozu policii přivedlo pátrání po jiném automobilu téhož modelu ve městě Victorville. Tarantinův kabriolet pak policie našla nedaleko Oaklandu.Úřady se domnívají, že poslední majitel vozu nemá s krádeží nic společného a zřejmě se stal sám obětí podvodu, když kradený automobil kupoval.Děj Pulp Fiction tvoří několik příběhů z losangeleského gangsterského prostředí, které se v několika scénách spojují a prolínají. Jejich společným prvkem jsou postavy Marselluse Wallace (Ving Rhames), Vincenta Vegy (John Travolta) a Miy Wallacové (Uma Thurman), což jsou jediné tři postavy, které se vyskytují ve všech povídkách. Je k nim samozřejmě připojena celá řada dodatků, vedlejších epizod a příběhů. V celé mozaice je také celá řada společných motivů, které se opakují a jednotlivé povídky spojují. Příběhy jsou plné bizarních dějových zvratů, narážek na klasické béčkové filmy i postmoderních prvků.

Související

Upoutávka na 9. film Quentina Tarantina

Jednou a dost. Tarantino přehodnocuje svůj odchod do režisérského důchodu

Režisér Quentin Tarantino již několikrát v minulosti prohlásil, že po desátém celovečerním filmu se odebere do filmařského důchodu. Jeho nadcházející devátý film s názvem Tentokrát v Hollywoodu (premiéra 8. srpna) představuje jakousi krajní mez. Pokud bude mít u diváků úspěch, možná mistr opustí branži už o jeden snímek dříve.

Více souvisejících

Film "Pulp Fiction" John Travolta

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy