Bratr je zrůda, odsoudili Castra jeho sourozenci

Cleveland - Sourozenci údajného clevelandského únosce Ariela Castra svého bratra ostře odsoudili za to, co udělal. Bratři Perdo a Onil, kteří byli původně zadrženi spolu s ním, nazvali svého sourozence "zrůdou". V rozhovoru pro televizi CNN také řekli, že o bratrových činech neměli ani tušení.

"Nemám s tím nic společného a nevím, jak to mohlo mému bratrovi celá ta léta procházet," řekl CNN nejstarší z trojice bratrů Castrových, Pedro. Když k němu do bytu minulé pondělí přišli policisté, myslel si, že má problémy kvůli tomu, že měl na veřejnosti otevřenou nádobu s alkoholem, což zákon zakazuje.

Další z bratrů, Onil, byl spolu s Arielem zatčen, když jej bratr vezl v autě z návštěvy jejich matky. "Možná se chtěl nechat chytit. Možná už toho bylo příliš. Ale jestli to udělal takhle, neměl jezdit do matčina domu a brát mě do auta, jestli věděl, co se stane," prohlásil padesátiletý Onil Castro.

Vyšetřovatelé minulý čtvrtek dospěli k závěru, že s činy svého bratra nemají nic společného.

O Arielových skutcích se prý bratři nedozvěděli i proto, že do jeho domu nechodili nijak často, a když přišli, nepustil je dál než do kuchyně. "Důvod, proč jsme chodili do kuchyně, byl ten, že tam měl alkohol. Vzal mě do kuchyně a dal mi panáka," popsal čtyřiapadesátiletý Pedro návštěvy u svého bratra. Zbytek domu od kuchyně oddělovaly tlusté závěsy, což prý Ariel vysvětloval úsporami energie.

Amanda Berryová, Gina DeJesusová i Michele Knightová byly uneseny v rozmezí let 2002 až 2004. Všech tří se Ariel Castro zmocnil, když jim nabídl, že je sveze autem.

Od té doby byly v nenápadném předměstském domě pravidelně bity i znásilňovány. Místní televize WKYC-TV s odvoláním na policejní zdroje uvádí, že dívky byly přinejmenším pětkrát těhotné. O děti ale přišly, když je útočníci bili pěstmi do břicha, aby vyvolali potrat. V zajetí se tak podle všeho narodilo jen jedno dítě – dnes šestiletá dcera Amandy Berryové.

Ženy uvedly, že se za celou dobu zajetí ze svých vězení dostaly ven jen dvakrát. V obou případech mohly jít do garáže na malém dvorku zamaskovány parukami a klobouky.

Policisté v úterý dům prohledávali také se psy cvičenými na vyhledávání mrtvých těl. Chtěli se přesvědčit, že se na pozemku domu neukrývá žádná další oběť. Psi podle dostupných informací skutečně nic nenašli, píše ihned.cz.

Související

Policie USA

Našel se chlapec, kterého pohřešovali osm let? Rozhodnou testy DNA

Americká policie ověřuje totožnost čtrnáctiletého chlapce, který tvrdí, že je Timmothy Pitzen, pohřešovaný od roku 2011, kdy jeho matka spáchala sebevraždu. Hoch tvrdí, že dokázal utéci dvěma mužům, kteří jej drželi v zajetí. Jasno do případu mají podle médií vnést testy DNA.

Více souvisejících

Únos 3 žen v Clevelandu

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy