Mám důkaz: Dinosauři žili společně s lidmi, šokuje křesťanský aktivista

Petersburg - Ken Ham, zakladatel Muzea stvoření v americkém státu Kentucky, vystavil kostru dinosaura, který podle jeho tvrzení žil po boku lidí. Křesťanský aktivista se tímto způsobem snaží se vyvrátit evoluční teorii. Informuje server news.com.au.

Novým exponátem v Hamově muzeu je desetimetrová kostra masožravého allosaura. Ta byla nalezena před deseti lety v Coloradu. Křesťanská instituce si fosilii zakoupila, vystavila a opatřila velmi svérázným výkladem: Návštěvníkům tvrdí, že dinosaurus zahynul před pouhými 4300 lety při biblické potopě.

Vědci se přitom shodují, že dinosauři vymřeli před více než 60 miliony let.

Muzeum uvádí, že výstava má pomoci především dětem pochopit "pravou historii dle bible" a formovat tak jejich křesťanský světonázor. Cílem je vyvrátit evoluční teorii, která předpokládá, že se člověk vyvinul z jiných zvířat.

Krok rázně odsoudili paleontologové. Daniel Phelps, prezident Paleontologické společnosti v Kentucky. Poukazuje, že muzeum neprovedlo žádný výzkum, který by dokazoval dinosaurovu smrt při potopě světa. Připomíná, že seriózní věda datuje výskyt allosaurů na současném americkém území do doby před 150 miliony lety.

Australský křesťanský aktivista Ken Ham na sebe upoutal pozornost již dříve, když oznámil, že postaví přesnou repliku Noemovy archy v hodnotě 80 milionů dolarů (zhruba 1,6 miliardy korun).

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) Dinosauři Náboženství

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy