Měli svatbu plnou nadávek. Maledivy se za oddávajícího omluvily

Male - Vláda Malediv se omluvila evropskému páru, kterému během svatebního obřadu nadával oddávající, informovala v sobotu agentura AFP. Zamilovaná dvojice přitom vůbec netušila, že ceremonii prokládá urážkami.

Maledivský velvyslanec v Ženevě tlumočil dvojici jménem ostrovního státu "hlubokou a upřímnou omluvu".

"Velvyslanec Iruthisham Adam z maledivské ambasády v Ženevě osobně telefonoval páru, který si přál zůstat v anonymitě, a předal mu od vlády hlubokou a upřímnou omluvu," uvedlo Male v oficiálním prohlášení.

Podle dřívějších zpráv šlo o Švýcary, ale AFP později napsala, že pár byl z Francie. Na Maledivách si chtěli obnovit manželský slib. Místo toho si vyslechli, že jsou "svině", a děti, které rodí, jsou "bastardi".

Maledivská vláda se bojí, že incident natočený na video, které se dostalo na internet, může silně poškodit turistický ruch, na němž je ekonomika Malediv závislá.

Místní ministerstvo zahraničí se tak horečně snaží zahladit škody způsobené videem, které na populárním portálu YouTube shlédly již stovky tisíc uživatelů. Maledivská diplomacie chce rozeslat evropským ministerstvům zahraničí dopisy s vyjádřením "hluboké lítosti" nad incidentem.

Související

Klimatické změny

Neplnění klimatických závazků ostatními zeměmi může pro Maledivy znamenat zkázu

Neplnění klimatických závazků ostatními zeměmi světa může pro Maledivy znamenat zkázu. Agentuře AP to dnes řekla místní ministryně životního prostředí Aminas Šaunaová. Politička doufá, že na nadcházejícím klimatickém summitu v Glasgow země přijmou přísnější klimatické závazky. Podobné obavy o budoucnost v souvislosti se změnami klimatu vyjádřily už dříve i další ostrovní státy.
maledivy

Koronavirus se dostal na Maledivy. Zaměstnance letoviska patrně nakazil turista

Maledivy dnes potvrdily první dva případy nového koronaviru. Infikovaní jsou zaměstnanci turistického resortu, kteří se patrně nakazili od italského turisty, u něhož se nemoc potvrdila po návratu do vlasti. Na vyhodnocení testů na koronavirus čekají také dva francouzští turisté, kteří jevili příznaky nemoci.

Více souvisejících

maledivy svatba

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 35 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy