Muslimský duchovní vyzval k bojkotu Starbucksu, podporou gayů prý ničí kulturu

Jakarta - Anwar Abbas, lídr druhé největší indonéské muslimské organizace Muhammadiyah, vyzval Indonésany k bojkotu amerického řetězce kaváren Starbucks. Firma totiž podle něj podporuje LGBT komunitu, čímž prý ohrožuje náboženství a kulturu v Indonésii.

Organizace Muhammadiyah má asi 30 milionů členů. Anwar Abbas řekl, že by indonéská vláda měla zkonfiskovat kavárnám Starbucks licenci, jelikož postoje společnosti jsou v rozporu s ideologií národa. "Pokud bude Starbucks jen obchodovat, bude to v pořádku. Ať sem ale nezatahuje svou ideologii, " řekl Abbas při telefonickém rozhovoru s agenturou Reuters.

Společnost PT Sari Coffee Indonesia, která má licenci na vedení kaváren Starbucks v Indonésii, uvedla, že si vždy uvědomuje kulturní a náboženské hodnoty místních obyvatel a řídí se indonéskými zákony.

Na dotaz, co ho konkrétně přimělo vymezit se proti společnosti Starbucks, Abbas odvětil, že se na internetu dozvěděl o výroku někdejšího generálního ředitele Starbucksu Howarda Schultze, který ve firmě nadále má vysoké postavení.

Podle listu Forbes Schultz v roce 2013 podílníkovi, který si stěžoval, že Starbucks přišel o zákazníky kvůli podpoře sňatků mezi homosexuály, odvětil, že "ne každé rozhodnutí je ekonomické" a své podíly může prodat, pokud má pocit, že prodělá.

S výjimkou ultrakonzervativní provincie Aceh homosexualita v Indonésii trestná není. Zákaznice Starbucksu v Jakartě muslimka Annisa Meidiana, řekla, že bojkot podporovat nebude. "Islám odsuzuje LGBT. Je to hřích," uvedla studentka. "Mně je to ale jedno. Být LGBT je podle mne lidským právem," dodala.

Související

Starbucks Coffee

Kavárny Starbucks údajně zvažují odchod z Velké Británie

Americký provozovatel kaváren Starbucks nyní zkoumá možnosti prodeje svých aktivit v Británii, kde čelí stále tvrdší konkurenci a měnícím se zvyklostem zákazníků. Formální proces prodeje ale firma zatím nezahájila, uvedl dnes web zpravodajské televize BBC.
Starbucks Coffee

Starbucks odchází po téměř 15 letech z ruského trhu

Americký kavárenský řetězec Starbucks odchází po téměř 15 letech z ruského trhu. Firma to podle médií dnes oznámila svým zaměstnancům. Následuje tak další západní podniky, které se tímto způsobem rozhodly zareagovat na ruskou vojenskou invazi na Ukrajinu.

Více souvisejících

Starbucks Coffee indonésie Homosexuálové islám

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy