Příběh Sama Ballarda zasáhl svět. Mladík, který snědl slimáka, 10 let neuvěřitelně trpěl

Sam Ballard byl usměvavý mladík, oblíbený ve škole i mezi kamarády, nadějný hráč ragby a chytrý student. Na oslavě svých 19. narozenin se s přáteli vsadil, že sní živého slimáka. Tato zdánlivě nevinná klukovina mu změnila život.

Před pár dny, po necelých deseti letech od oné osudné události, mladík zemřel. Zpráva o jeho smrti zasáhla celý svět, který v posledních letech bedlivě sledoval vývoj mladíkova zdravotního stavu.  Lékaři mu od jeho utrpení ale nedokázali pomoci.

Slimák, kterého Sam snědl, byl totiž plný vajíček červa, který se obvykle vyskytuje v plicích krys. Krátce po Samových narozeninách se začaly objevovat příznaky, ze kterých bylo jasné, že něco není v pořádku.

Mladík musel být převezen do nemocnice, kde upadl do kómatu. Lékaři zjistili, že příčinou jeho obtíží je červ angiostrongylus cantonensis, který u chlapce vyvolal meningoencefalitida, zánět centrální nervové soustavy. 

Z kómatu se probral po více než 400 dnech a další měsíce strávil v nemocnici. Ke zděšení rodiny se ale probudil ochrnutý. A i přes četné rehabilitace se jeho stav nezlepšil. 24 hodin denně byl odkázaný na péči svých blízkých a rodina se o něj starala dnem i nocí.

Minulý pátek mladík ve svých 29 letech zemřel. Jeho smrt zasáhla celou Austrálii a na pohřbu se sešla rodina, přátelé i jeho kamarádi ze školy, učitelé a mnoho dalších lidí. Lékaři pro Sama nedokázali nic udělat, nebylo mu jak pomoci.

Jeho příběh tím skončil, hloupá sázka ale zničila život nejen jemu, nýbrž i celé rodině. Pojišťovna totiž díky okolnostem vzniku onemocnění léčbu mladíka nehradila. Matce se sice podařilo sehnat peníze na to, aby nemusela chodit do práce a mohla se o Sama starat, nyní se ale o poplatky za léčbu přihlásila pojišťovna. Po rodině požaduje téměř 30 tisíc eur, tedy zhruba milion korun.

Sam Ballard Lidé

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy