Strašné VIDEO: Islamisté přinutili plačícího kluka, aby se odpálil

Damašek - Další strašné video zobrazující realitu občanské války v Sýrii zveřejnili islamisté z Fronty an-Nusrá. Teroristé z jednotky napojené na syrskou odnož Al-Kájdy natočili, jak přinutili mladého kluka, aby se odpálil v obrněném transportéru napěchovaném výbušninami.

Uzbecký chlapec Jafar al-Tayyar měl sotva osmnáct let. Dostal se ale do Sýrie a bojoval v islamistické jednotce Imáma Bukhari Jamaata, která je napojená na Frontu an-Nusrá, syrskou odnož Al-Kájdy. Jeho spolubojovníci Jafara vybrali, aby se odpálil u stanoviště syrské armády u vesnic Fua a Kafrieyh.

Na začátku videa, které zveřejnili sami islamisté, aby z mladého Jafara udělali mučedníka, jej ostatní teroristé podporují a přejí mu hodně štěstí. Jafar nasedá do obrněného transportéru, který je plný výbušnin. Když se rozhlédne kolem, zřejmě si uvědomí, že za několik málo minut jeho život skončí.

Mladík se v obrněném transportéru rozbrečí. "Jafare, můj bratře, neměj strach. Když se budeš bát, mysli na Alláha," utěšuje ho podle listu Daily Mail jeden ze spolubojovníků. "Bojím se, že neuspěju," odpoví Jafar.

Pak už jen vidíme, jak transportér odjíždí. Syrští vojáci na něj začnou střílet, ale proti opancéřovanému vozidlu nemají šanci. Za chvíli se ozve výbuch, na obzoru se objeví ohnivá koule a černý dým. Jafar zabil sebe i vojáky na stanovišti.

Jeho útok byl součástí velké akce Fronty an-Nusrá proti syrské armádě. Na Assadovy vojáky zaútočilo u vesnice Fua sedm sebevražedných atentátníků. Islamisté také odpálili přes 200 raket.

Související

Válka v Sýrii

Bojovníci bývalé An-Nusry budou evakuováni z Damašku

Bejrút - Syrská vláda a povstalci se dohodli na evakuaci skupiny bojovníků radikálního uskupení Fronta dobytí Sýrie (bývalá An-Nusra) z tábora Jarmúk na jižním okraji Damašku do provincie Idlib, kterou kontrolují povstalci.

Více souvisejících

al-Nusra (an-Nusra) sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 1 hodinou

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 2 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 3 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

Zelenskyj popsal Stoltenbergovi, jak Ukrajině uškodilo zpoždění dodávek pomoci

Rusko využívá zpoždění dodávek západní vojenské pomoci na Ukrajinu k ofenzivě, upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během pondělní tiskové konference. Kyjev dnes navštívil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy